Ikaros Cleantech AB ingår nytt samarbete med Univar i Sverige

Ikaros Cleantech AB ingår nytt samarbete med Univar i Sverige

Univar, en globalt ledande kemikaliedistributör, meddelar idag ett nytt samarbete med Ikaros Cleantech AB. IKAROS Cleantechkommer att sälja köldbärarvätskesortimentet DOWCAL, som Univar levererar på den svenska marknaden.

Genom detta nya avtal har Univar i sikte att, med hjälp av Ikaros effektiva logistikuppsättning och kundservice, kunna förse kunderna med produkterna på ett enklare och snabbare sätt. Med Univars redan etablerade samarbete med Ikaros inom smörjmedelsindustrin var fördelarna med att utvidga relationen tydliga.

DOWCALs köldbärarvätskesortiment består av tre produkter - DOWCAL™10, DOWCAL N och DOWCAL 20. Samtliga av dessa produkter är vanligast inom värme- och kylsystem för att förhindra korrosion och minimera underhållskostnader.

”Det är fantastiskt för oss att få samarbete med ett företag som Ikaros som känner till den svenska marknaden så väl. Vårt tidigare samarbete med dem har säkerställt oss om att deras överlägsna service och omfattande logistiknätverk kommer att garantera vår svenska kundbas det bästa inom både produktkvalité samt kundservice.” förklarar Mats Hannander, European Product Manager Lowtemp Heat Transfer Fluids, Univar EMEA.

”Genom att fortlöpa denna anknytning med Univar kommer båda våra parter kunna vidga sin närvaro på marknaden.” säger Johan Dahlberg, Business Univar Director, Ikaros Cleantech AB. ”Vi ser fram emot ett fortsatt kraftfullt samarbete med Univar och deras kunder.”

Om Univar

Univar Nordic är en av nordens ledande oberoende distributörer av industri- och specialkemikalier, smörjmedel samt relaterade tjänster. Univar Nordic förser sin kundbas, som består av 5000 kunder, ett brett produktsortiment. Univar har ett nätverk med cirka 170 distributionsställen i Nordamerika, Europa och Kina. År 2009 redovisade Univar en försäljning på 7,2 miljarder US-dollar. För mer information, gå till: www.univar.com

Johan Dahlberg
Business  Director Ikaros AB
+46 733 12 22 48
johan.dahlberg@ikaros.net
Gerd Persson
Account Manager
+46 40 35 28 30
gerd.persson@univareurope.com
Mats Hannander
European Product Manager-
Lowtemp Heat Tranfer Fluids
+46 702 60 64 74
mats.hannander@univareurope.com


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

Om Ikaros Cleantech AB
Ikaros Cleantech AB grundades 1993 och är idag marknadsledande inom sin nisch i Sverige och Finland, med ca 40 anställda och en omsättning som i år beräknas uppgå till ca: 130 miljoner.Huvudkontoret finns i Malmö med filial i Stockholm, Göteborg, Linköping, Helsingfors (inkl varulager).

IKAROS marknadsför och utvecklar en effektiv totallösning för att förbättra arbetsmiljön. SAFELINE, CLEANLINE och LUBRICLINE är varunamn för produkter och lösningar inom detta område.

Våra kunder finns främst inom tillverkningsindustrin. Ikaros AB är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2004 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2000.

För ytterligare information om Ikaros Cleantech AB; www.ikaros.net


Innehåll från Monitor Capital MarketsAnnons

Därför ökar intresset för investeringar i onoterade bolag

Fredrik Roos, en av grundarna till Monitor Capital Markets.
Fredrik Roos, en av grundarna till Monitor Capital Markets.

När coronapandemin bredde ut sig i våras tog många ett steg tillbaka. Investerare var inga undantag och resultatet blev fallande kurser. Men nu har återigen aktiviteten kommit tillbaka och intresset för att investera i onoterade bolag har blivit allt starkare. Monitor Capital Markets, som mäklar just onoterade aktier, har nu vind i seglen och ska därför expandera. 

– Redan i somras tog det ordentlig fart igen. Juli, som annars är en relativt lugn månad, var minst sagt transaktionsintensiv. Efterfrågan på onoterat ökar kontinuerligt och vi växer och ska därför anställa fler medarbetare, berättar Fredrik Roos, vd på Monitor Capital Markets som är ett mäkleri med fokus på onoterade värdepapper. 

Läs mer om Monitor Capital Markets. 

På spelplanen, inte vid sidlinjen 

Vid kriser minskar investerare ofta sin risk. I mars, när coronakrisen slog till med full kraft, skedde precis det och investerare gjorde sig mer likvida genom att sälja tillgångar, till exempel aktier, såväl noterade som onoterade. 

– Troligen gjorde sig investerare alltför likvida. Mycket talar för att intresset för att investera i onoterat kommer att öka allt mer. Det beror bland annat på att det kontinuerligt kommer fler intressanta startups samt att det finns gott om mogna bolag som man kan investera i innan de noteras, konstaterar Fredrik Roos.

Sund och effektiv andrahandsmarknad för onoterat

Monitors affärsidé är att upprätthålla en sund och effektiv andrahandsmarknad för onoterade bolag. Rent konkret innebär det att den investerare som vill köpa eller sälja en onoterad aktie tar kontakt med Monitor Capital Markets, som i sin tur åtar sig att hitta en motpart.

En nyckelfaktor bakom bolagets framgång när det gäller att säkerställa avslut är dess nätverk, som Fredrik Roos och hans kollegor successivt har byggt upp under de dryga tio år som de har arbetat med onoterat. Nätverket består av förmögna privatpersoner, family offices, fonder, investmentbolag samt börsnoterade bolag som är intresserade av onoterade investeringar. 

– Investeringar i onoterat kan vara svåråtkomliga för privatplacerare. Genom vårt nätverk, som utgörs av aktiva investerare, får man ta del av dessa möjligheter, säger Roos och berättar att den genomsnittliga transaktionen ligger i spannet 0,5–1 miljon kronor. 

Avlastar bolagsledningarna

Det är inte bara investerare som uppskattar Monitor Capital Markets tjänster utan även de onoterade bolagen. Anledningen är att de ser en stor fördel med en organiserad handel och en aktör som är specialiserad på just detta. Att onoterade företag kontaktar Monitor beror bland annat på att bolaget bidrar till ökad likviditet i aktien samt att bolagsledningarna avlastas.

– Att hantera enskilda aktieägares frågor tar för det första mycket tid och för det andra så finns det en risk att man inte behandlar alla ägare lika. Och det är här vi kommer in i bilden eftersom vi agerar professionellt, oberoende och behandlar alla lika, berättar Fredrik Roos. 

Förbättrar likviditeten

Ett annat dilemma som Monitor bidrar till att lösa är likviditeten. Genom sitt nätverk av investerare kan Monitor hitta en motpart vilket bidrar till en effektivare andrahandsmarknad. 

– Vi agerar inte rådgivare och kan inte garantera avslut, men vi har ett mycket starkt track record när gäller att komma till avslut. Det bidrar i sin tur till att likviditeten förbättras, vilket är bra vid kommande kapitalanskaffningar, säger Fredrik Roos. 

Granskar verksamheten

När Monitor tar sig an ett bolag granskas verksamheten för att säkerställa att den är seriös. Alla köpare och säljare är anonyma så länge de inte sitter i ledningen. 

– Ledande befattningshavare har ett informationsövertag och det bör investerare få reda på. För oss är transparens A och O och det vet vi att våra uppdragsgivare värdesätter, avslutar Fredrik Roos.

Fakta: Monitor Capital Markets

Monitor Capital Markets arbetar enbart inom orderförmedling. Bolaget arbetar således som ett renodlat finansiellt mäkleri utan rådgivning. Genom sitt breda kontaktnät och samarbete med de ledande aktörerna på marknaden för främst onoterade tillgångar bygger Monitor Capital Markets verksamheten framför på andrahandsmarknad och kapitalanskaffning. Läs mer här.

 

Mer från Monitor Capital Markets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Monitor Capital Markets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?