Jobbakuten betalar angivare

Nu kan den som skvallrar på sina arbetslösa kompisar göra sig en rejäl hacka på kuppen. Närmare bestämt 10.000:- per person. Detta är innebörden när rekryteringsföretaget Jobbakuten startar kampanjen "Ange en vän" och börjar betala tipsare för att hitta lämpliga medarbetare åt sina uppdragsgivare.

Nu kan den som skvallrar på sina arbetslösa kompisar göra sig en rejäl hacka på kuppen. Närmare bestämt 10.000:- per person. Detta är innebörden när rekryteringsföretaget Jobbakuten startar kampanjen "Ange en vän" och börjar betala tipsare för att hitta lämpliga medarbetare åt sina uppdragsgivare.

Att skvallra på sina kompisar anses normalt inte som hedervärt. Men just i detta fallet kan det bli en lönsam affär för alla inblandade. Detta är kontentan av att rekryteringsföretaget Jobbakuten nu inleder en stor angiverikampanj för att finna dold arbetskraft ute i landet.Summan kan tyckas hög, men rekryteringsföretaget Jobbakuten som specialiserat sig på industri, lager och kontor menar att det finns mängder av duktiga medarbetare som går lediga, men att de är svåra att finna.- En felrekrytering kostar ofta en arbetsgivare upp till en miljon kronor och många gånger mycket mer än så. Därför är det viktigt för våra uppdragsgivare att det blir rätt från början, säger Tom Sjötun, VD på Jobbakuten.


Angiveriet sker på www.angeenvän.nu. Där fyller man namn och mejladress till den angivne och sina egna kontaktuppgifter. Den angivne får ett mejl där Jobbakuten berättar att man vill ha kontakt. Angivaren får en bekräftelse via mejl som bevis för sin insats. När den angivne tjänstgjort 250 timmar hos uppdragsgivaren sker utbetalningen. - Kvalificerad arbetskraft är en bristvara idag och det kommer bara att bli värre i framtiden. Om vi ska fortsätta att ligga på topp internationellt krävs att vi tar vara på de resurser vi har. Detta är en initiativ med bara vinnare, avslutar Tom Sjötun.
Kampanjen inleds i mitten av januari och beräknas pågå så länge konceptet fungerar. Det finns ingen bortre gräns satt, utan man beräknar hålla på så länge folk uppskattar initiativet.


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

Rekryteringsföretaget för arbetsplatser i Västsverige.

Jobbakuten är sedan 1996 specialister på att rekrytera personal inom Lager, Kontor och Industri.

Har kontor i Göteborg, Stenungsund och Åmål.


Innehåll från Range RoverAnnons

Rymlig och lyxig – med prestanda som en sportbil

Trygg, säker och med plats för hela familjen.

Men också fulladdad med eldrift, smart teknik och sportig känsla.

Allt fler får upp ögonen för den ikoniska suven Range Rover Sport.

2020 var året när biltillverkaren Land Rover firade ett halvt sekel med sin modell Range Rover. Sedan dess har den tidlösa designen och självklara sättet att ta sig fram i princip överallt gjort Range Rover till en föregångare – men också en förebild för hur dagens smarta och snygga suvar byggs. 

50 år senare är den välskräddade kostymen fortfarande som formsydd. Och kanske med ännu mer tydlighet framhävs idag den nyskapande tekniken och de lyxiga detaljerna, utan att för den skull släppa ambitionen att ha skapat världens bästa fyrhjulsdrivna bil.

Får hjärtan att bulta

En av de bilmodeller som fått många hjärtan att bulta lite extra snabbt är Range Rover Sport, som lanserades för första gången 2004 som en mer sportig och aktiv version av den ursprungliga, klassiska Range Rovern. Sedan dess har modellen gjorts om i nya generationer vilket resulterat bland annat i ett luftigare intryck, något bilbyggarna lyckats med tack vare en ny aluminiumkaross som gett en lättare vikt.

Mer om Range Rover Sport här 

Idag finns en övervägande del av den brittiska bilflottans modeller som laddhybrider. 

För två år sedan var den stora nyheten från den klassiska biltillverkaren plug-in hybriden Ranger Rover Sport PHEV. Under ett både muskulärt och stilrent yttre väntar numera över 400 hästkrafter i ett sportigt paket – från fälgarna till den leende kylargrillen.

Elmotorn i Range Rover Sport ger upp till 51 kilometer av avgasfri bilkörning och väljer man standard som körläge sker den tysta växlingen mellan bensin- och elmotor helt sömlöst. Men oavsett varifrån energin hämtas är kraften och den kompromisslösa ambitionen att ta föraren exakt dit man vill lika stark. En markfrigång på dryga två decimeter hjälper förstås till.

Bekväm och säker – i alla situationer

Tekniska finesser och modern teknologi skapar säkrare körning, inte minst under rådande vinterväglag. För att göra bilkörningen så bekväm och säker som möjligt i varje situation kan man välja mellan sex olika lägen: Dynamic, ECO, Comfort, Gräs/grus/snö, Lera och hjulspår. Och med hjälp av teknologin Terrain Response 2 anpassas responsen hos bilens motor, växellåda, differentialer och chassisystem efter körförhållandena. Accelerationen 0-100 km görs på 6,7 sekunder, vilket skapar tryggare omkörningar.

Viktigaste funktionerna i Range Rover Sport 

Bäddat för långresor

Bekväma framstolar och en mjukt sofistikerad förarmiljö bäddar för långresor, liksom ett rymligt baksäte bekvämt även för tre personer. Sköna färgskalor i kupén anpassas lätt med diskreta belysningsknappar efter humör och tid på dygnet.

På många sätt fortsätter Range Rover Sport att förknippas med trygga komponenter som kvalitet, komfort och köregenskaper – men allt tydligare inramade i en form som andas lika mycket lyx som sportighet. Detta alldeles oavsett om man väljer att ta sig fram på vindlande, vita vintervägar eller i mer aktiv stadstrafik.

Just nu erbjuds olika specialpaketerade Range Rover Sport-modeller för den svenska marknaden till attraktiva priser. 

Mer om kampanjen för privatpersoner 

Mer om kampanjen för företag 

Mer från Range Rover

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Range Rover och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?