Annons

Inis Sweden förstärker ägarbasen inför global lansering

Helsingborgsföretaget Inis Sweden utvecklar och marknadsför moderna system för besökshantering och självbetjäning i receptioner. Nu går företaget in i en kommersiell fas med investmentbolaget Kattegatt Partners och Backahill Utveckling som huvudägare. Inis ser ljust på framtiden och räknar med en stark tillväxt de närmaste åren.

Helsingborgsföretaget Inis Sweden utvecklar och marknadsför moderna system för besökshantering och självbetjäning i receptioner. Nu går företaget in i en kommersiell fas med investmentbolaget Kattegatt Partners och Backahill Utveckling som huvudägare. Inis ser ljust på framtiden och räknar med en stark tillväxt de närmaste åren.

Inis grundades 2005 av Nebo Raicevic, Jan Richter och Peter Collvin. Den förstnämnde arbetade som platschef på DHL i Helsingborg och såg möjligheten att effektivisera besökshanteringen genom att införa självbetjäning. Med besökssystemet Inis Office Check-In sänkte DHL sina receptionskostnader kraftigt samtidigt som besökshanteringen förbättrades. En affärsidé var född.

Entreprenörskapet i fokus

Redan i ett tidigt skede fick Backahill Utveckling upp ögonen för Inis. Backahill såg en stor potential i Inis lösningar för ökad service och effektivare besökshantering i kommersiella fastigheter.
– Vi investerar i verksamheter med stor utvecklingspotential och stark entreprenörsanda. Vi arbetar långsiktigt och är mycket sparsmakade i vårt val av partners. Inis har framtiden för sig och Kattegatt Partners är en välkommen förstärkning i ägarkonstellationen, säger Anders Nelson, vd på Backahill.

Efter några år med fokus på produktutveckling är Inis nu redo att gå in i en kommersiell fas. För att säkra en så god utväxling som möjligt har företaget tillförts managementkompetens och kapital genom nya huvudägaren Kattegatt Partners.
– Det viktigaste när vi går in i ett bolag är människorna bakom och utvecklingspotentialen. Jag har genom åren besökt många företag i olika delar av världen och besöksmottagningen är ofta under all kritik. Inis har en väl fungerande produkt som tillfredställer ett globalt behov, berättar Malte Zaunders på Kattegatt Partners.

Globalt ramavtal och lysande utsikter

Inis vision är att bli den ledande internationella aktören inom besökslogistik, utan att tappa den lokala förankringen. Företaget har utvecklat flera nya produkter och utökat kundlistan med välkända varumärken som Ericsson, Peab, Gambro med flera. Dessutom har man nyligen tecknat ett globalt ramavtal med en av världens största aktörer inom facility management. Prognosen spår vinst redan 2011 och företaget räknar med en omsättning på över 100 MSEK inom 3-5 år.
– Vi går mot en allt mer teknikorienterad vardag där självservice är ett naturligt inslag. Vi är övertygade om att självbetjäning i receptioner kommer att vara en självklarhet i framtiden, säger Nebo Raicevic, vd på Inis.

För mer information vänligen kontakta:
Malte Zaunders, presskontakt
0709-39 97 90, malte@inis.se
www.inis.se
, www.kattegattpartners.se


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

Inis Sweden grundades 2005 i Helsingborg. Inis står för Intelligent Information Systems. Företaget utvecklar och marknadsför moderna system för besökshantering och självbetjäning i receptioner. Vi samarbetar med bolag inom Facility Management, IT och säkerhet för att sälja våra produkter.


Innehåll från KIAAnnons

Ny teknik kan avslöja dolda faror i trafiken

Många trafikolyckor sker i korsningar och i samband med filbyten.

Ofta handlar det om att föraren har ett begränsat siktfält och därför inte lyckas upptäcka hotande faror i tid.

Men nu finns ny teknik som kan göra körningen betydligt säkrare. 

Mer om nya Kia Sorento – nu är den här 

Kia lanserar nu en helt ny generation av den sjusitsiga suven Sorento, en modell som både blivit rymligare i kupén och fått ett större bagageutrymme än sin föregångare. Modellen, som är fyrhjulsdriven i alla versioner, kommer först med en modern dieselmotor för att under det första kvartalet nästa år också lanseras som laddhybrid.

Högupplöst videoflöde

Nya Kia Sorento är den första Kia-modellen i Europa med Blind-Spot View Monitor, ett system som ger föraren en direktvy av områdena på sidorna och snett bakom bilen via det 12,3 tum stora digitala instrumentklustret. 

När föraren förbereder ett filbyte på motorvägen och använder blinkers kommer ett högupplöst videoflöde från kameror i sidoytterspeglarna att synas på displayen, antingen där hastighetsmätaren eller varvräknaren/hybridsystemmätaren normalt visas, och ger föraren en bredare synvinkel – och bättre möjligheter att undvika olyckor med omkörande fordon.

Varnar – och aktiverar bromsarna

Tekniken i Kia Sorento innefattar också en avancerad autobroms. Genom att använda både kamera och radar kan nya Kia Sorento fånga upp och analysera information om andra bilar, fotgängare eller cyklister som korsar vägen. Systemet, som kallas FCA, kan förhindra kollisioner med fordon när man svänger vänster vid en korsning. Om FCA upptäcker en potentiell fara visas en varningssignal i instrumentklustret och maximal bromseffekt appliceras automatiskt.

Blind-Spot View Monitor ingår i det högsta av tre utrustningsnivåer, Advance Plus, tillsammans med bland annat Surround View Monitor (360-gradersvy) och autobroms vid backning (PCA), vilket gör parkeringsmanövrar med låg hastighet så säkra och enkla som möjligt.

Kia har Sveriges längsta nybilsgaranti från fabrik, sju år. Garantin gäller även EV-batterierna i laddhybrider och elbilar.

Mer om nya Kia Sorento – nu är den här 

FAKTA/Kia Sorento Plug-In Hybrid

*Drivlinan kombinerar en turboladdad bensinmotor på 1,6 liter och 180 hästkrafter och ett vridmoment på 265 newtonmeter med ett batteri på 13,8 kWh som driver en elmotor på 91 hästkrafter. 

*Tillsammans innebär detta en systemeffekt på 265 hästkrafter och ett kombinerat vridmoment på 350 newtonmeter.

*Drivning sker på alla fyra hjulen genom en sexväxlad automatlåda.

*Sorento byggs på en ny SUV-plattform där det stora batteriet har placerats under golvet till passagerarutrymmet. 

*Nya Sorento är sjusitsig som standard.

*Laddhybriden har ett bagageutrymme som rymmer upp till 809 liter last med den tredje sätesraden nedfälld. Fäller man även mittenraden rymmer Kia Sorento Plug-In Hybrid 1 988 liter. 

 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?