Statoil bjuder på kaffet under Sveriges största Fairtrade-fika

Imorgon, den 27 oktober, bjuder Statoil på kaffet för att få fler att välja Fairtrade-märkt. Allt kaffe som dricks på Statoil kommer från Fairtrade-certifierade kaffeodlingar.

Imorgon, den 27 oktober, bjuder Statoil på kaffet för att få fler att välja Fairtrade-märkt. Allt kaffe som dricks på Statoil kommer från Fairtrade-certifierade kaffeodlingar.

Fairtrade Sverige arrangerar onsdagen den 27 oktober ”Sveriges största Fairtrade-fika” . Över 300 000 personer runt om i Sverige förväntas delta i Fairtrade Challenge och mellan klockan 8 och 20 kommer Statoil att bjuda på kaffet på alla sina fullservicestationer.

– Vi hoppas att det blir rusning till kaffemaskinerna och att så många som möjligt ska uppmärksamma Fairtrade och vad det innebär. Eftersom vi är en stor försäljare av kaffe märks det skillnad om vi driver på utvecklingen mot mer hållbara produkter, säger Helen Helmfridsson, ansvarig för mat och dryck på Svenska Statoil.

Varje dag serveras cirka 20 000 koppar kaffe på Statoil i Sverige vilket gör att det dricks cirka 7,5 miljoner koppar under ett år. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

– Vi vet att många av våra kunder har ett stort intresse och engagemang i klimat- och miljöfrågor men också i sociala frågor. Därför känns det bra för oss att vi kan säga att vårt kaffe odlas på ett hållbart sätt och att odlaren får förbättrad ekonomisk situation genom att sälja sina kaffebönor som Fairtrade. Vi har dessutom ett ansvar att tala om varifrån våra produkter kommer och under vilka villkor de produceras, säger Helen Helmfridsson.

– Statoils satsning på Fairtrade gör en verklig skillnad för dem som odlat kaffebönorna. Genom en ökad försäljning får odlarna ökade möjligheter att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor och kan också stärka sin position i den internationella handeln, säger Morgan Zerne, vd på Fairtrade Sverige.

Varje dag serverar Statoils 304 fullservicestationer runt om i hela landet Fairtrade-märkt och ekologiskt kaffe som mals från hela bönor. Kaffet kommer från kaffeodlingar i Sydamerika och dessutom är all mjölk i kaffemaskinerna svensk ekologisk mellanmjölk.

För mer information kontakta:
Helen Helmfridsson, ansvarig för mat och varm dryck på Statoil, telefon: 070-429 63 68, hemel@statoil.com
Tove Grönkvist, informatör, Statoil, telefon: 070-429 64 45, tovgr@statoil.com


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

Svenska Statoil AB är en del av Statoil Fuel & Retail ASA och är ett av Sveriges ledande drivmedelsbolag med fokus på klimatet. Under 2009 hade Svenska Statoil en omsättning på cirka 35 miljarder kronor och 1 670 anställda. Verksamheten består av försäljning och distribution av bensin, fordonsgas, diesel, E85, flygbränsle och gasol. I den svenska verksamheten ingår cirka 300 fullservicestationer och 400 automatstationer, cirka 200 av automatstationerna och 100 av fullservicestationerna är anpassade för tung trafik. Vårt nät av fullservicestationer finns över hela landet och erbjuder fräsch och näringsriktig snabbmat, biluthyrning, biltvätt, service, kunskap och ekologiska produkter. Statoil Lubricants utvecklar, producerar och säljer smörjoljor. För mer information om Svenska Statoil, se www.statoil.se Vill du prenumerera på Statoils pressmeddelande anmäl dig på Statoils pressrum.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?