1515

IKEA presenterar nya modetalanger i centrala Stockholm

Bland 366 bidrag har 25 gått till final. Jury består av blanda andra Margareta van den Bosch. Bidragen finns på www.ikeagarderob.se. Finalisterna kommer att ställa ut sina kollektioner på IKEA:s utställninge GARDEROB i Bibliotekstan under fyra dagar. Start torsdag 28:e oktober. En vinnare får ett modestipendium på 50 000 kr och ett Folkets pris röstas fram av besökarna.

Bland 366 tävlingsbidrag har 25 finalister tagits fram av en jury bestående av bland andra Margareta van den Bosch. Redan nu kan bidragen ses på www.ikeagarderob.se. Finalisterna kommer sedan att ställa ut sina kollektioner på GARDEROB, ett IKEA evenemang i Bibliotekstan, under fyra dagar med start torsdagen den 28:e oktober. Ett modestipendium på 50 000 kr tillfaller vinnaren. Folkets pris som röstas fram av besökarna av GARDEROB utställningen kommer också att delas ut.

Den 28:e oktober startar nästa steg i IKEA:s satsning på nya modestjärnor med öppningen av GARDEROB i centrala Stockholm. 25 stycken hoppfulla nya designers från hela landet får chansen att visa upp sina verk i en egenhändigt designad PAX garderob. Under fyra dagar kan allmänheten beskåda och få sig en närmare titt på tävlingsbidragen. En jury bestående av Margareta van den Bosch (Kreativ rådgivare H&M) Ann-Sofi Back (Designer), Elin Kling (Modepersonlighet) Cia Jansson (Mode och kreativ chef Elle), Pär Lernström (Programledare) och Tina Björeman (Pressansvarig IKEA) har utsett en vinnare som presenteras under helgen och som får ett modestipendium av IKEA på 50 000 kr.

Besökarna får också chansen att säga sitt och har möjlighet att rösta på sin favorit direkt på plats. Det har hänt förr att domarna och publiken inte har samma smak. Den designer som är populärast och får flest röster blir vinnare av Folkets pris. I GARDEROB kommer det även att finnas personal från IKEA som hjälper gästerna att skräddarsy sin egen PAX-garderob. Alla utställningsgarderober kommer att skänkas till Stockholm Stadsmission.

- Det är verkligen spännande att få se så många nya designers som förhoppningsvis kommer att tillhöra den svenska modescenen i många år framöver, säger Tina Björeman, jurymedlem.

GARDEROB kommer att slå upp portarna på Biblioteksgatan 10 med följande öppettider:

torsdag 28 oktober 12.00 – 17.00, fredag 29 oktober 11.00 – 18.00, lördag 30 oktober 11.00– 17.00 och söndag 31 oktober 12.00 – 16.00.

För mer information kontakta gärna

Tina Björeman

Press & PR

IKEA Svenska Försäljnings AB

Tel 0733-47 11 70

Email tina.bjoreman@ikea.com


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

IKEA grundades 1943 och har 17 varuhus i Sverige, som årligen besöks av 33 miljoner människor. Distanshandeln bedrivs genom IKEA Handla Hemma. IKEA koncernen har 280 varuhus i 25 länder, som årligen besöks av 626 miljoner människor. IKEA katalogen trycks i 198 miljoner exemplar på 28 språk. www.ikea.se


Innehåll från LangebækAnnons

Möt dagens behov tillsammans med en logistikkonsult

Anders Bartholin, vd Langebæk Consulting AB.
Anders Bartholin, vd Langebæk Consulting AB.

I och med en ökad konkurrens på marknaden är kravet på bra logistiklösningar mer aktuellt än någonsin i dag. Här kan Langebæk med sin långa erfarenhet inom lager, logistik och Supply Chain Management hjälpa företag hitta sin ultimata lösning – medan kunden fokuserar på sin kärnverksamhet.

I spår av digitaliseringen och pandemin har våra köpvanor förändrats markant och även våra krav. Det sätter i sin tur större press på företag inom handeln; varor ska vara prisvärda, lättillgängliga och ha snabb leveranstid. Med en bra logistiklösning anpassad efter företagets lagerutrymme, kapacitet och resurser kan företag möta behoven.   

– När man anlitar oss på Langebæk är vi med från start, genom hela arbetsprocessen som en förlängd arm. Vi fokuserar på det vi gör bäst; logistik, medan kunden fokuserar på det de gör bäst, säger Anders Bartholin, vd för Langebæk och bland annat logistikkonsult hos Lyko. 

Därför valde Lyko en logistikkonsult 

Med både fysiska butiker, men framför allt en e-handel med marknadens bredaste utbud av skönhet och hudvård är bra logistiklösningar en bärande del av Lykos verksamhet. 

– Anledningen till att vi från start valde en logistikkonsult var helt enkelt för att vi saknade kompentensen in-house. Genom att samarbeta med personer som har erfarenhet av denna typ av projekt och den spetskompetens som krävs, kunde vi säkerställa att projektet blev klart i tid och samtidigt lära oss en hel del längs vägen, säger Anna Persson, Logistikansvarig på Lyko. 

Att ha rätt kompetens är otroligt viktigt för att göra rätt investeringsbeslut. 

Anledningen till att Lyko valde just Langebæk, var att Anna blev rekommenderad att kontakta dem när hon ringde runt till branschkollegor. 

– Från vårt första möte kändes det rätt. Vi har stått inför stora val när vi gått från en manuell till en automatiserad lagerhantering, och Anders och hans kollegor har varit med under hela processen.

Tar vara på varandras spetskompetens

En annan styrka i att välja en logistikkonsult från Langebæk är den flexibilitet och breda kunskap de bidrar med. Det är svårt för endast en person att sitta på all kunskap, men i och med ett helt team på Langebæk med olika spetskompetenser kan de ta hjälp av varandra för att möta varje specifikt behov hos kunden.  

– Det kanske kostar lite mer med en konsult än att ha en person in-house men det finns ett stort mervärde att få, avslutar Anders Bartholin. 

Om Langebæk

Langebæk har över 40 års erfarenhet av rådgivning inom lager, logistik och SCM. De har levererat exceptionella lösningar för över 2 000 projekt till över 300 skandinaviska och europeiska kunder. 

Langebæk har kontor i Danmark, Sverige och Norge. Teamet består av 32 dedikerade medarbetare.

Läs mer på langebaek.com 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Langebæk och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?