Axfood AB utser Anne Rhenman Eklund till ny kommunikationsdirektör

I rollen som kommunikationsdirektör kommer Anne Rhenman Eklund att ansvara för intern- och extern kommunikation, vilket även innefattar det övergripande ansvaret för hållbarhetsfrågor, public relations, kriskommunikation och varumärkesstrategi. Som kommunikationsdirektör kommer Anne att rapportera till Anders Strålman, VD och koncernchef, och ingå i företagsledningen.

I rollen som kommunikationsdirektör kommer Anne Rhenman Eklund att ansvara för intern- och extern kommunikation, vilket även innefattar det övergripande ansvaret för hållbarhetsfrågor, public relations, kriskommunikation och varumärkesstrategi. Som kommunikationsdirektör kommer Anne att rapportera till Anders Strålman, VD och koncernchef, och ingå i företagsledningen.

Anne Rhenman Eklund är sedan 2007 anställd på Axfood AB som chef Investor Relations, med ansvar för koncernens finansiella kommunikation. Under en övergångsperiod kommer Anne att ansvara även för detta område.

Anne Rhenman Eklund har lång erfarenhet av samtliga kommunikationsområden. Hon har tidigare varit kommunikationsdirektör och IR-chef  för Q-Med AB och i Axis Communications AB samt haft ett flertal ledande befattningar som kommunikationskonsult.

Anne Rhenman Eklund tillträder sin tjänst omgående.

För ytterligare information kontakta:
Anders Strålman, vd och koncernchef, 070 293 16 93
Anne Rhenman Eklund, Kommunikationsdirektör Axfood AB, 070 280 64 59

E-post: anne.rhenman-eklund@axfood.se

Axfood AB
bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys, Hemköp och PrisXtra. Antalet butiker uppgår till 230. Därutöver samverkar Axfood med ett stort antal handlarägda butiker knutna till Axfood genom avtal, bland annat inom Hemköpskedjan och Willys men också under varumärken som Handlar’n och Tempo. Totalt samverkar Axfood med cirka 840 handlarägda butiker. Partihandeln drivs genom Dagab och Axfood Närlivs. Axfood är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista. Huvudägare är Axel Johnson AB med cirka 46 procent av aktierna.


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?