USA-börserna öppnar svagt upp

PMI-data gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri men USA-börserna öppnade ändå svagt upp. Cannabisbolaget Canopy Growth var ett av bolagen som lyfte index. Breda S&P 500 var upp 0,15 procent. Dow Jones industriindex öppnade på plus 0,17 procent och Nasdaqs kompositindex var upp 0,01 procent.

Av: Di,

Första AP-fondens utredning klar: Inget fel med lyxresan

Di kunde i höstas avslöja att personer från Första AP-fondens ledning och styrelse åkt på flera lyxresor som de lät staten betala.  Efter Di:s granskning tillsatte styrelsen en utredning som nu har släppts. 

Av: Elias K. Andersson,

Små rörelser väntas när Wall Street öppnar

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri. New York-börserna såg därmed ut att inleda handeln med marginella indexrörelser.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Stark detaljhandelssiffra i amerikanskt statistikflöde

Ett sjok med amerikansk makrostatistik har släppts under skärtorsdagens eftermiddag. Bland siffrorna stack främst den starka detaljhandelsförsäljningen ut.

Av: Jonathan Axelsson,

Oljeservicebolaget Schlumberger stiger i förhandeln efter rapport

Det amerikanska oljeservicebolaget Schlumberger stiger i förhandeln efter att rapporten för det första kvartalet visat på ett klart lägre resultat än under motsvarande period 2018.

Av: Felicia Åkerman,

Acando har ansökt om avnotering efter CGI Nordics bud

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

GW:s nya aktieköp – ”självklara pengar du bara behöver plocka upp”

Den välkände kriminologen och investeraren Leif GW Persson har byggt på sin portfölj under de senaste månaderna, bland annat med två helt nya innehav. ”Det är självklara pengar som du bara behöver böja dig ned för att plocka upp. Då gör jag ju det”, säger han till Di.

Av: Christopher Jungstedt,

FI granskar penningvätt sedan 2007

Finansinspektionens pågående undersökningar av penningtvättsrisker i Swedbank och SEB sträcker sig så långt tillbaka som 2007.  Det framgår av dokument som Di har tagit del av.

Av: Martin Rex,

Nordea: Så kan Ingves finta marknaden och stärka kronan

Riksbanken lär inte kunna möta marknadens svala förväntningar vilket bör ge en kronförsvagning vid räntebeskedet nästa vecka enligt Nordea. Storbanken flaggar dock för att Stefan Ingves skulle kunna finta bort marknaden med en norsk manöver.

Av: Felicia Åkerman,

Mindre än halva kakan kvar när Svenska Spel och ATG fått sitt

Svenska Spel och ATG stod för hälften av den totala nettoomsättningen på den svenska spelmarknaden under årets första kvartal. 

Av: Felicia Åkerman,

Total fullträff – det godaste vi ätit i år

Beroendeframkallande dressing, delikata kärleksbomber och gudomliga efterrätter – stjärnkockarnas nya Stockholmskrog är en riktig fullträff. Och vad du än beställer är det svårt att lyckas äta dyrt. 

Av: Di Weekend Krog,

Nya rekordet lovar gott – tacka Ericsson och H&M

Utdelningssäsongen sinkade det, Stockholmbörsen har nu återhämtat höstens hela börsfall sedan huvudindexet OMXSPI toppade den 29 augusti i fjol. På skärtorsdag slog kursindexet ett nytt alla tiders rekord. Tacka främst den fina värdeutvecklingen för Ericsson och H&M för det, de två har bidragit mest.

Av: Mikael Vilenius,

Nytt börsrekord efter Sandviks rusning

Skärtorsdagen bjöd på ett muntert börshumör där Stockholmsbörsen stängde på nytt ”all time high”. Bland vinnarna hittar vi bland annat verkstadsbolaget Sandvik som lyfte på rapport. 

Av: Viktor Mölne,

Vd:n: ”Ser fortfarande inte någon lågkonjunktur”

Sandviks vd Björn Rosengren är nöjd med det gångna kvartalet. Någon större avmattning i världskonjunkturen ser han fortfarande inte.

Av: Felicia Åkerman,

Amerikanska Honeywell levererar över förväntan

Amerikanska Honeywells rapport för det första kvartalet innehöll både bättre resultat och omsättning än väntat. Samtidigt höjer industrikonglomeratet helårsprognoserna.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Räntor & valutor: Inköpschefsindex pressar euron

Euron försvagades och europeiska statspappersräntor sjönk på torsdagen när preliminära PMI-data för april visade på en fortsatt kräftgång för den tyska tillverkningsindustrin i början av andra kvartalet. 

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Starkt – men Rosengrens frustration lever kvar

Beskeden om Sandviks nya finansiella mål fick vänta. Likaså stålaffärens SMT:s vara eller inte vara i verkstadskoncernen. Klokt, det hade varit lite för mycket för marknaden att svälja en halvdag före frossandet under påsken.

Av: Mikael Vilenius,

Stockholmsbörsen lyfter till ny rekordnivå

Stockholmsbörsens breda index har passerat tidigare rekordnivåer med stöd av Sandviks rapportökning på skärtorsdagen.

Av: Jonathan Axelsson,

Sandviks resultat lägre än väntat – aktien vänder till plus

Verkstadsbolaget Sandvik rapporterar ett lägre resultat än väntat för det första kvartalet. Bolagets orderingång, en viktig konjunktursignal för sektorn, överträffar samtidigt förväntningarna. Aktien vände till plus efter att först ha backat på rapporten.

Av: Jonathan Axelsson,

Sandviks vd: ”Stark efterfrågan på alla våra områden”

Klockan 11.00 presenterar Sandvik sin rapport för årets första kvartal. Det blir startskottet för de stora industribolagens rapportsäsong och en viktig indikator för läget i den svenska verkstadssektorn.  Di TV sänder direkt med snabbanalyser av rapporten och en direktsänd intervju med Sandviks vd Björn Rosengren.

Av: Di,