Räntor & valutor: Nedgång i europaräntor gröptes ur

Europaräntorna inledde dagen med att sjunka samtidigt som euron stärktes, men rörelserna gröptes ur på eftermiddagen efter att börssentimentet förbättrats. Tyska IFO-index kom in lägre än väntat, medan amerikansk bostadsstatistik däremot överraskade på uppsidan.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Även Hoist vd passade på att köpa i raset

Kredithanteringsbolaget Hoists branta fall på tisdagen gav köpläge åt vd Klaus-Anders Nysteen. Han har köpt 6.700 aktier i bolaget enligt Finansinspektionens insynsregister.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Storägare har sålt aktier för 11,4 miljoner i Devport

Teknikkonsulten Devports storägare Sebi Holdings har sålt 300.000 aktier i Devport för 38 kronor per aktie den 17 december. Sebi är grundarfamiljens Kroons bolag som är största ägare i Devport.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

C och L bör lita på vad M-ledaren säger

LEDARE. Det finns inget konservativt block. Det var det kanske viktigaste budskapet i Ulf Kristerssons jultal på tisdagen. Beskedet riktade sig till C och L. Den dag då en riksdagsmajoritet röstade nej till Ulf Kristersson talade Jimmie Åkesson om "en konservativ sammanslutning i riksdagen", som Annie Lööf och Jan Björklund sedan tog avstånd från.

Av: Tobias Wikström,

Pareto: Köpläge i undervärderat Bioinvent

Investerarna missar värden i kommande projekt från Bioinvent, trots oro för bolagens finansering nästa år. Det skriver Pareto Securities i en analys med köprekommendation och riktkursen 5,1 kronor.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Mittmedia kan säljas

Medieföretaget Mittmedia kan komma att säljas för att klara av företagets ekonomiska kris. Två aktörer har också lämnat bud. Det rapporterar Resumé. 

Av: FinWire,

Ingen nyemission på tapeten för Itab – ”Har vad vi behöver”

Itab sparar i storleksordningen 175 miljoner kronor på att slopa utdelningen i år. Pengarna behövs bland annat för att täcka bolagets kinesiska storsatsning, men även för att lansera nya produkter. Någon nyemission tycks dock inte vara aktuell.

Av: Robert Triches,

Mitteregger redo för ödesbeskedet

Förra gången slutade det med ett rejält aktieras. Nu är det snart dags igen. Redan denna veckan kan det avgörande beskedet komma. "Jag är inte så orolig", säger hedgefondförvaltaren och storägaren Max Mitteregger.

Av: Jonathan Axelsson,

Ny storblankare i H&M – Tiger tar position om 0,5 procent

Tiger Global Management har dykt upp som ny blankare i H&M, med en kort position om 0,5 procent av kapitalet.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Huawei anlitar advokater i USA för att handskas med Vita husets anklagelser

Huawei har anlitat advokater i USA för att ta sig an den amerikanska regeringens anklagelser som riktats mot bolaget. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till insatta källor. 

Av: FinWire,

Elon Musks Space X tar in nya pengar - värderas till 275 miljarder

Elon Musks rymdföretag Space X har tagit in 500 miljoner dollar, motsvarande 4,5 miljarder kronor, i ny finansiering. Bolaget värderades vid kapitaltillskottet till 30,5 miljarder dollar (cirka 275 miljarder kronor).

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Plan för avtalslös brexit satt i verket – förberedelserna "måste intensifieras"

Brexit närmar sig, men utträdesavtalet mellan EU och Storbritannien hänger i luften. Den brittiska regeringen sätter nu fart på förberedelserna för en möjlig avtalslös skilsmässa.

Av: TT,

Powercells underleverantör lägger ned produktionen

First North-bolaget Powercells underleverantör 3M slutar producera en av nyckelkomponenterna till det svenska bolagets bränslecellstackar. I ett pressmeddelande uppger Powercell dock att risken för produktionsstörningar bedöms vara liten.

Av: Felicia Åkerman,

Efter kursraset: Itab slopar utdelningen för 2018

I spåren av Itab:s effektiviseringsprogram har bolaget beslutat att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2018.

Av: Jonathan Axelsson,

Miljardsmäll för Gardell: Veoneer på nya bottennivåer

Veoneer noterade på tisdagen sin lägsta nivå sedan aktien började handlas i somras. För största ägaren Cevian innebär raset miljardförluster.

Av: Martin Lindgren,

Återhämtning på Wall Street efter måndagens ras

New York-börserna bjuder på rekyl efter måndagens skarpa fall. S&P 500 stiger 0,8 procent i den inledande handeln.

Av: Felicia Åkerman,

Amerikanska detaljhandelns försäljning upp 7,1 procent förra veckan

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 7,1 procent vecka 50, som avslutades den 15 december, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Ännu en ståljätte spår lägre vinst än väntat

Amerikanska Steel Dynamics spår en justerad vinst per aktie på 1,25-1,29 dollar. Det är lägre än snittestimatet 1,38 dollar per aktie enligt en sammanställning från Bloomberg.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Pareto: Överdriven kursreaktion i Hoist

Kursreaktionen för kredithanteringsföretaget Hoist Finance på -27 procent efter beskedet om höjda riskvikter är överdriven och speglar nuvarande marknadssentiment snarare än den faktiska effekten på Hoist fundamenta.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,

Bonava säljer hyresprojekt 496 miljoner kronor

Bostadsutvecklaren Bonava säljer ett hyresprojekt i Göteborg för 496 miljoner kronor till Västerstaden.

Av: Nyhetsbyrån Direkt,