Annons

Uniflex: Låt även oss använda instegsjobb

DEBATT. I dag pågår en intensiv politisk debatt om hur nya svenskar ska få arbete. Samtidigt ignoreras det faktum att svenska bemanningsföretag redan gör det politikerna vill se – vi anställer utrikesfödda till riktiga jobb, och vi skulle kunna anställa fler.

Jan Bengtsson.
Jan Bengtsson.Bild:Filip Erlind

Därför är det extra olyckligt att bemanningsföretag stängs ute från att använda sig av arbetsmarknadspolitiska program – ett sådant exempel är initiativet instegsjobb.

Instegsjobb skapades för att nyanlända invandrare som fått uppehållstillstånd de senaste 36 månaderna snabbt skulle komma ut på arbetsmarknaden och lära sig språket. Svenska företag kan ansluta sig till det programmet och få en ersättning om de anställer en person som är ny i Sverige.

Från arbetsmarknadsforskningen vet vi att arbetsmarknadsinsatser som mest liknar ordinarie arbeten, som instegsjobb, är de mest effektiva för att föra arbetslösa närmare arbetsmarknaden. Och att snabbt komma in på arbetsmarknaden är en nyckelfaktor för integrationen av nyanlända och människor som står utanför samhället.

Men anställningsformen instegsjobb nyttjas dåligt. När Riksrevisionen genomförde en granskning 2013 konstaterades att instegsjobben sedan stödets införande inte nått upp till de volymer som regeringen kommunicerat att det funnits utrymme för. Och en kartläggning i DN visade att bara en knapp tredjedel av Sveriges kommuner anställt nya instegsjobbare.

Bemanningsbranschen sysselsätter i dag nästan 1,5 procent av den svenska arbetskraften och andelen utrikesfödda i vår bransch är nästan 40 procent högre än på arbetsmarknaden i stort. På Uniflex är mer än var fjärde anställd född utomlands eller har utländsk bakgrund.

Med rätt förutsättningar skulle bemanningsbranschen kunna göra ännu mer. Den svenska arbetsmarknaden har många gamla regler och system, många av dem välfungerande, men få av dem anpassade att verka för att få nyanlända snabbt i arbete.

Arbetsförmedlingens regelverk måste vara tydligt, transparent och konsekvent. Samma regler ska gälla för alla arbetsgivare, inklusive bemanningsföretag, vid användning av olika arbetsmarknadspolitiska program, inklusive instegsjobb.

Alla borde vara överens om att alla goda krafter ska samverka för att få fler människor i meningsfulla arbeten. Allt annat är enormt slöseri med resurser på alla sätt möjliga. Låt därför bemanningsföretag ta del av arbetsmarknadspolitiska program som instegsjobb.


Jan Bengtsson, vd, Uniflex

 

Är du sakkunnig i en aktuell fråga? Välkommen att sända ditt inlägg till debatt@di.se. Bifoga högupplöst porträttfoto. Textlängd 2.500-6.000 tecken inklusive blanksteg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera