1515

Tobias Wikström: Skynda på med förbud mot utbrytarstrejker

LEDARE. På tisdagen stod det klart vilket pris hamnkonflikten har. 160 anställda varslas om uppsägning till följd av att kunder lämnar Göteborgs hamn, som inte längre kan leverera de tjänster som efterfrågas.

En strejk som inte borde få äga rum.
En strejk som inte borde få äga rum.Bild:Adam Ihse

Men det tragiska är inte att 160 personer blir av med jobbet, utan den skada som konflikten redan gjort mot svensk handel. När containrarna nu måste köras med långtradare till Hamburg blir varor dyrare för oss att köpa och svensk industri tappar i konkurrenskraft.
Hamnen har tappat 70 procent av sin trafik. Flera rederier vill inte anlöpa Göteborg längre. Stora industriföretag, som SKF, har slutat använda Göteborg som hamn.

* Hamnarbetarstrejken är skadlig, och sådana konflikter ställer bara ansvarslösa fackförbund till med. Normala fack vill inte strejka bort sina jobb.

* Frustrationen över den låsta situationen finns inte bara i näringslivet, utan också i regeringskansliet.

* Det finns inga enkla lösningar på problemet om man vill behålla den svenska modellen, där arbetsmarknadens parter ställer upp spelreglerna.

* Det finns inga lagliga möjligheter att stoppa den pågående strejken.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson meddelade för några veckor sedan att konflikträtten i liknande situationer ska utredas, alltså att arbetsgivare som har tecknat kollektivavtal måste vara skyddade från konfliktåtgärder från utbrytarfack. Det är en stor sak att socialdemokrater vill gå in och förbjuda strejker som vidtas i annat syfte än att uppnå kollektivavtal, som regeringen formulerar det.

Att tillsätta en utredning är dock inte nog. Det behövs en akut lagstiftning. En ny strejk i Göteborg eller någon annanstans kan uppstå när som helst med liknande ingredienser, att ett fack vill tränga bort ett gällande kollektivavtal.

Kanske behövdes en så tydlig konflikt som den i Göteborg för att politikerna skulle reagera. Men det finns fler lägen där företag drabbas av konflikter trots att de har ett gällande kollektivavtal. Det handlar om sympatiåtgärder, alltså att ett fackförbund varslar om konflikt mot företag i en helt annan bransch. Den här i grunden omoraliska möjligheten vill regeringen tyvärr inte ändra på.

Likaså behövs någon typ av proportionalitetsprincip, exempelvis att alla förhandlingsåtgärder verkligen ska ha uttömts innan man får blåsa till konflikt.
Arbetsmarknadens parter skulle kunna komma överens om detta, men försöken att teckna ett nytt så kallat huvudavtal misslyckades för tio år sedan. Därför gäller i princip fortfarande de regler som finns i Saltsjöbadsavtalet från 1938.

När parterna inte lyckas bör politikerna hjälpa till med lagstiftning. Strejken i Göteborg måste kunna stoppas.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?