1515

Tobias Wikström: Ingen lösning sätta politiker i karantän

LEDARE. På tisdagen stod det klart att regeringen går vidare med förslaget om karantänsregler för ministrar och statssekreterare. Det var Sveriges Radio som rapporterade att oppositionen också stöder förslaget.

Sten Heckscher, tidigare både domare och statsråd, har tagit fram de nya reglerna på regeringens uppdrag.
Sten Heckscher, tidigare både domare och statsråd, har tagit fram de nya reglerna på regeringens uppdrag.Bild:Maja Suslin

Förslaget går ut på en karenstid på ett år efter avslutat uppdrag. Ministrar och statssekreterare ska ansöka hos en nyinrättad nämnd om att få ta ett jobb som de erbjuds.

Bakgrunden är två typer av intressekonflikter. Den ena är att politikern kan ha fått jobberbjudandet redan innan uppdraget har upphört. Hur kan man då veta att inte företaget som vill anställa bli otillbörligt gynnat i exempelvis ett politiskt beslut?

Den andra risken är att politikern tar med sig exklusiva kunskaper från regeringskansliet in till ett privat företag.

Sverige har varit under visst tryck, från OECD samt ett underorgan till Europarådet, att införa ett skydd mot svängdörrsproblematiken. Men kraven från dessa organ har varit att Sverige bör vidta åtgärder, inte nödvändigtvis införa en heltäckande karantän som regeringen nu gör.

Nu kommer det här förslaget sannolikt att införas. Systemet införs för att säkerställa medborgarnas förtroende för staten. Just därför är upplägget med en nämnd inte oproblematiskt. Sannolikt kommer denna nämnd på goda grunder att godkänna många anställningar under den ettåriga karenstiden.

Det finns risk att det uppfattas som att "alla får godkänt", helt enkelt därför att politikerna med tanke på det nya regelverket inte ansöker om ett jobb där intressekonflikter kan finnas. Ett varnande exempel är Riksbanken, där det finns karensregler på ett år. Sedan den nya riksbankslagen trädde i kraft har dispens beviljats i det närmaste regelmässigt, och även om det har funnits goda skäl till varje beslut har det inte stärkt förtroendet för karensregeln. Risken är att de nya reglerna blir ett kraftfullt slag i luften.

Det finns ett felaktigt antagande i debatten om karenstid. Det är att privata företag skulle vara ute efter hemlig information när de anställer en tidigare toppolitiker. Det är naturligtvis erfarenheten och insikten om hur man resonerar i maktens korridorer som är attraktiv.

Ett problem med de kommande reglerna är att de sänder signalen till väljarna att det skulle vara något suspekt att gå från politik till näringsliv, eller tvärtom. I själva verket är det inte för många som går mellan dessa samhällssektorer, utan för få.


Innehåll från Ikano BostadAnnons

Ikano Bostad: Långsiktighet och bredd nyckeln till fortsatt tillväxt

Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.
Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.

Pandemin har inneburit utmaningar. Men det finns bolag som ändå har lyckats riktigt bra 2020. Ett av dem är Ikano Bostad, som gjorde sitt bästa år någonsin.

– Vi är stabila och kan fatta långsiktiga beslut även när marknaden gungar, säger vd Robert Jaaniste.

Långsiktigt engagemang: Läs mer om hur Ikano Bostad arbetar med områdesutveckling.  

Utveckla, bygga, äga och förvalta hållbara, kvadratsmarta och prisvärda bostäder – är Ikano Bostads affärsidé. Företaget ingår i Ikanogruppen, som ägs av familjen Kamprad.

Hela verksamheten började med att företaget förvärvade hyresfastigheter, med siktet inställt på långsiktig förvaltning. 2009 gick man vidare till att även satsa på nyproduktion och utveckling. Det var också då som företagets tillväxt tog fart på allvar.

– I mitten av 2010-talet hade vi en tillväxttakt på uppemot 100 procent om året. Vi nyanställde varje vecka, man hann knappt lära sig namnen på alla, berättar Robert Jaaniste, vd för Ikano Bostad sedan 2009.

Årlig tillväxt på 10-15 procent

I takt med att företaget blivit större har också tillväxttakten dämpats något.

– Men vi är fortfarande i en tillväxtfas. Ambitionen är en årlig tillväxt på 10-15 procent.

Företaget har vuxit på flera sätt. Nya kontor har öppnats runt om i landet och 2017 inleddes också företagets utlandsexpansion, i samband med att Ikano Bostad invigde sitt kontor i Köpenhamn.

Tillväxten har också möjliggjorts genom att företaget breddat sin produktportfölj. Förutom att fortsätta att förvalta de egna hyresfastigheterna bygger företaget inte längre bara lägenheter för hyres- och bostadsrättsmarknaden utan även vårdboenden och småhus.

Mindre projekt med några få fastigheter genomförs i dag parallellt med stora stadsdelsutvecklingsprojekt, där Ikano Bostad ofta arbetar tillsammans med andra aktörer.

Långsiktigt ägande, utveckling och socialt engagemang

Bredden i företaget, med både långsiktigt ägande och utveckling av nya bostäder, skapar en riskspridning som ger företaget stabilitet. En annan nyckel till framgångarna är den långsiktighet som genomsyrat företaget ända sedan starten.

– Vi är ett långsiktigt bolag med långsiktiga ägare. Det ger stabilitet, något som är oerhört viktigt när man jobbar med fastigheter och bostäder. De ska ju förhoppningsvis stå i 150 år.

Ett exempel är Stockholmsförorten Hagsätra. Här förvärvade företaget sina första fastigheter 2005. I dag äger och förvaltar man 3 000 lägenheter i området, hela Hagsätra Centrum, och planerar en förtätning.

Visionsbild av Ikano Bostads område i Hagsätra.
Visionsbild av Ikano Bostads område i Hagsätra.

Parallellt med den långsiktiga utvecklingen av området bedriver Ikano Bostad också ett socialt hållbarhetsarbete, bland annat genom en egen fritidsgård för hyresgästernas barn.

– Genom att vara långsiktiga i alla våra beslut kan vi också ta ett större ansvar och genom vår dagliga verksamhet påverka områdena där vi är verksamma. Vårt sociala engagemang är något vi har arbetat fokuserat och målmedvetet med under många år. Där märker vi verkligen att vårt arbete betyder något och gör skillnad, konstaterar Robert Jaaniste.

Hela kompetenskedjan inom företaget

Långsiktighet och stabilitet i bolaget skapas också genom att Ikano Bostad har hela kompetenskedjan inom det egna företaget. Det gör det möjligt att driva projekt genom alla faser i utveckling. Från detaljplanearbete till att utveckla nya bostäder, egen produktion, fastighetsförvaltning och försäljning.

Ikano Bostads ledningsgrupp.
Ikano Bostads ledningsgrupp.

2014 beslutade man dessutom att börja rekrytera lika många män som kvinnor, på samtliga nivåer inom företaget. Som ett led i det arbetet drog Ikano Bostad 2017 igång projektet Hentverkarna, ett snickarlärlingsprogram för enbart kvinnor.

– Då hade branschen 1 procent kvinnliga byggnadsarbetare, medan vi kom upp i 18 procent, berättar Robert Jaaniste och gläds över att flera större byggbolag tagit efter modellen.

Enkelhet och sunt förnuft

Men långsiktighet och hållbarhet handlar så klart även om miljö och klimat, ett område där företaget också ligger i framkant. Alla fastigheter som byggs från och med nu ska Svanenmärkas och om nio år ska företaget vara klimatneutralt.

– Vi kan inte bara hålla på med workshops, nu måste alla ta tag i frågan och göra något varje dag. Och självklart är vi också beroende av andra aktörer.

Robert Jaaniste konstaterar att det i slutänden är företagets grundvärderingar som skapat framgångarna.

– Enkelhet och sunt förnuft genomsyrar hela Ikanogruppen. Och vi gillar att jobba tillsammans, på schyssta villkor.

Långsiktigt engagemang: Läs mer om hur Ikano Bostad arbetar med områdesutveckling. 

 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?