1515
Annons

Tobias Wikström: Behåll smidiga regler för utländsk personal

LEDARE. Regeringen vill ta krafttag mot fuskande arbetsgivare som utnyttjar utländsk arbetskraft. Nu ska man kunna hamna i fängelse om man bryter mot villkoren. Det låter handlingskraftigt, men är i själva verket ett sätt att förstora upp ett fenomen som med alla rimliga mått inte är ett samhällsproblem.

HAR FEL. LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson vill strama åt arbetskraftsinvandringen.
HAR FEL. LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson vill strama åt arbetskraftsinvandringen.Bild:Maja Suslin

På torsdagen fick justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) ett betänkande från en utredning om reglerna för arbetskraftsinvandring. Förslaget är att den som upprättar en skenanställning för att någon ska komma in i landet ska kunna dömas till fängelse.

Utredaren vill också att det ska gå att rätta till fel som har begåtts i avtalen, och därmed minska risken att anställda skickas ut ur landet för att det finns mindre formella fel. Det är i linje med vad samtliga åtta partier i riksdagen uttalade i ett utskottsinitiativ i november, men förslaget i utredningen är otillräckligt.

Bakgrunden är de uppmärksammade exemplen på personer som har arbetat flera år i Sverige och utan egen förskyllan nekas fortsatt arbetstillstånd på grund av att arbetsgivaren exempelvis har betalat en eller två hundralappar för låg månadslön. Det har till och med räckt att ett fel har begåtts inte hos den nuvarande arbetsgivaren, utan en tidigare.

Detta, att det har varit administrativt tungrott att ansöka om arbetstillstånd för utomeuropeisk arbetskraft har varit det stora problemet. Dessutom har Migrationsverket tidvis haft mycket långa handläggningstider. När beslutet väl har kommit kanske inte jobbet finns kvar.

Problemet med att systemet utnyttjas är inte stort. Enligt utredningsbetänkandet är det en mindre del av ansökningarna som får avslag, cirka 15 procent. Knappt hälften av avslagen beror på brister i anställningsvillkoren. En femtedel av avslagen beror på att det var skenanställningar. En annan femtedel berodde på att anställningen inte har utannonserats på rätt sätt (vilket för övrigt är ett orimligt krav).

De här andelarna säger mycket lite om hut många de problematiska anställningarna är. Man kan till att börja med konstatera att de undersökta avslagen är just avslag – problemen upptäcktes med andra ord. Men hur många av de beviljade besluten som inte borde ha beviljats går inte att utläsa.

Morgan Johansson vill gå vidare med utredningens förslag, men ställde sig i går avvisande till att begränsa arbetskraftsinvandringen som sådan.

Det var ett välkommet besked. I går torsdag krävde nämligen LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att reglerna skulle skärpas kraftigt. Han skrev i DN att det är orimligt att människor från länder utanför EU ”fritt kan komma och arbeta i Sverige samtidigt som hundratusentals människor som redan finns här står utanför arbetsmarknaden”.

Det är en grov förenkling. Det finns ingen som ”fritt” kan komma hit och arbeta. Det är en mycket omständlig process och det krävs framför allt att någon vill anställa just den personen. Om det är första gången man ansöker måste man i normalfallet befinna sig utanför Sverige och vänta på att myndigheterna blir klara.

LO-basen kopplar dessutom ihop integrationsutmaningen med arbetskraftsinvandring. Innebörden av det han skriver är att om Sverige ska klara att få nyanlända i arbete så får det inte komma några arbetskraftsinvandrare om det inte finns en konstatera arbetskraftsbrist i det yrket.

För det första är det ett konstlat samband. Det är ju självklart att en arbetsgivare inte vill genomgå det omfattande åtagandet det innebär att ansöka om arbetskraftsinvandring om det finns lika bra arbetskraft här hemma.

För det andra är det en argumentation som andas efterkonstruktion. LO har alltid varit emot den lag om arbetskraftsinvandring som beslutades 2008 av alliansregeringen med ivrigt stöd av Miljöpartiet. Då avskaffades nämligen det veto som facken hade mot arbetskraftsinvandring från länder utanför EU/EES.

Detta är en direkt parallell till frågan om utstationerad personal i Sverige, där facket vill ha tillbaka sin makt. Där fick LO dock gehör hos regeringen som nu driver igenom ett avskaffande av ”lex Laval” med hjälp av Sverigedemokraterna och i strid med EU-rätten.

Vi måste välkomna arbetskraft utifrån. Spotify ska kunna anställa de bästa experterna. Engelska skolan de bästa lärarna. Byggföretag måste kunna rekrytera. Servicefunktioner ska fungera.

Det är att värna Sveriges konkurrenskraft.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?