Annons

Socialdemokraterna: Moderaterna vill att någon annan ska ta ansvaret

REPLIK. De moderata EU-parlamentarikerna Gunnar Hökmark och Christofer Fjellner anser att den svenska klimatpolitiken har för högt ställda mål och att det enda sättet att göra något åt klimatförändringarna är att någon annan – alltså inte Sverige och inte EU – ska göra jobbet. I själva verket är det precis tvärtom. Sverige och EU har nyckelroller att spela för att verkställa innehållet i Parisavtalet.

Mattias Vepsä och Jytte Guteland.
Mattias Vepsä och Jytte Guteland.

Avtalet är en stor framgång för världens gemensamma ansträngningar att minska den globala uppvärmningen, men utan handling så är avtalet bara vackra ord. Därför är det anmärkningsvärt att moderata företrädare föreslår att EU och Sverige ska undvika ledarskap och minska klimatambitionerna.

Det är inte första gången som Moderaterna spelar ut denna trista giv. I Europaparlamentet motarbetar Hökmark och Fjellner systematiskt att EU höjer klimatambitionerna för att minska sina utsläpp. Vi såg det i arbetet med reformen av EU:s system för handeln med utsläppsrätter (ETS).

Då tyckte Moderaterna att det var viktigare att fortsätta utsläppsrean till industrin än att lägga systemet i linje med Parismålen. Den här gången gäller det utsläppen från de sektorer som inte omfattas av utsläppshandeln. Retoriken från EU-moderaterna är dock densamma; de vill sänka den egna ambitionen och låta någon annan ta ansvar.

Att Sverige redan har egna målsättningar, som är mer ambitiösa än EU-målen och därmed står väl rustade att klara dem är konkurrensfördel. Det ger oss ett försprång som gynnar såväl jobbskapande som innovation. Det är därför svårt att förstå varför Moderaterna, likt Trump, vill blicka bakåt.

Vi är stolta över att Sverige under lång tid satt upp tuffa mål för klimat- och miljöarbetet. Dessutom är det ett ansvar som ger Sverige möjligheter. Som ett exportberoende land har vi allt att vinna på detta. Kommissionens konsekvensanalyser visar att högre ambition och energieffektiva lösningar kan göra markant skillnad och skapa flera miljoner nya jobb. Högt satta mål och tydlighet i politiska beslut ger såväl medborgare som företag möjlighet att vinna på omställningsarbetet.

Sveriges regering har visat ledartröjan internationellt genom att både driva på internationellt men också genom att på hemmaplan visa på att det går att göra jobbet. I veckan antog riksdagen det klimatpolitiska ramverket som bland annat innehåller ett långsiktigt utsläppsmål på minus 85 procent till år 2045 och sektorsmål för transporter på 70 procent till år 2030. Dessutom har regeringen gjort den största satsningen på miljö- och klimatbudgeten någonsin. Det är riktig klimatpolitik med konkreta satsningar.

Men vi ser också att EU måste vara ledande i den globala kampen mot klimatförändringar. Parisavtalet ställer krav på Europa och Sverige att minska utsläppen mer än i nuläget. För oss är det självklart att de som har resurserna också tar ansvar för att leda arbetet. Det är investeringar som kommer att betala sig flera gånger om. Det duger inte att låta någon annan göra jobbet. Till skillnad från Moderaterna tar vi Socialdemokrater tar ansvar för klimatarbetet både i EU och Sverige.

 

Jytte Guteland, Europaparlamentariker (S)
Mattias Vepsä, Riksdagsledamot (S)

 

Läs Gunnar Hökmarks och Christofer Fjellners artikel här.

Läs svar från Miljöpartiet här.

Läs ytterligare replik från Gunnar Hökmark och Christofer Fjellner här.

Innehåll från Amanda AI ABAnnons

AI formar framtiden för digital annonsering

Torkel Öhman är CTO på Amanda AI och har byggt grunden för maskinen.
Torkel Öhman är CTO på Amanda AI och har byggt grunden för maskinen.

Digital annonsering bygger idag till stor del på tidskrävande manuell hantering av stora mängder data för att kunna ta snabba beslut och få ut full optimering av varje investerad krona. Genom att istället låta hantering av sökmotorsmarknadsföring och paid social skötas helt automatiserat med hjälp AI skapas ökad effektivitet, lönsamhet och tidsbesparing. 

Den digitala annonsmarknaden växer och tar en allt större del av företagens marknadsföringsbudget. Prognosen är att 2024 kommer den digitala annonseringen stå för 70 procent* av den totala annonsmarknaden globalt. Samtidigt är det fler företag som konkurrerar om det digitala utrymmet än tidigare och konsumenternas sökpreferenser blir allt mer komplexa. 

– Idén att ta fram en automatiserad annonstjänst byggd på AI föddes ur ett missnöje kring de digitala verktyg som fanns tillgängliga och vår fasta övertygelse om att hantering av den digital annonseringen är perfekt att automatisera. Automatisering och maskininlärning hjälper våra kunder att öka konverteringsgraden genom att nå ut med rätt produkt, till rätt person, vid rätt tillfälle på ett mycket kostnadseffektivare sätt. Våra kunder kan istället fokusera på att arbeta mer strategiskt samtidigt som de sparar både tid och pengar, säger Torkel Öhman, medgrundare och CTO på Amanda AI. 

Ökad trafik dygnet runt 

Det som gör Amanda AIs tjänst unik är att det dagliga analys- och optimeringsarbetet sker helt automatiskt dygnet runt, utifrån hundratals miljoner parametrar. Det kan gälla allt från sökord och målgrupper till att justera bud, anpassa budget till säsong eller veckodag samt skapa annonser, förklarar Torkel Öhman.

– Vår tjänst räknar ut sannolikheten för en transaktion genom att kombinera varje sökord med varje tillgänglig demografi. Den fångar upp alla förändringar som görs på en sida och skapar kontinuerligt nya indexeringar, dagligen eller varannan timme beroende på hur snabbrörligt sortiment vår kund har. Det skapar ökad kännedom om produkter och tjänster och driver trafik till fysiska butiker och e-handel.  

AI leder till förbättrad ROI 

På kort tid har Amanda AI, som grundades 2019, etablerat sig på den nordiska marknaden och företaget har idag 300 kunder och hanterar drygt 1 200 annonskonton. Ett av de företag som insett fördelarna med Amanda AIs automatiserade tjänst är Gina Tricot som nu har AI-stöd när deras e-handel ska växa i Europa. Det ger bland annat effektivare sökordsannonseringar för produktkatalogen, sömlösa språkanpassningar för samtliga marknader och har lett till ökad lönsamhet per investerad krona. 

– Vi växer enormt fort just nu, med cirka 300 procent under 2021, och ser en fortsatt stark tillväxt framöver. Vi utvecklar nu vår tjänst mot flera plattformar och har som mål att inom den närmaste tiden etablera oss på nya marknader ute i Europa. Sedan 2020 är vi också med i Microsofts AI Inner Circle, ett program för de företag som driver AI utvecklingen globalt. Vi är det enda AD-techbolag som har blivit invalda och det är vi extra stolta över, avslutar Torkel Öhman.

Om Amanda 

Amanda AI är en automatiserad digital marknadsföringstjänst för att skapa och skala dina annonser på Google, Facebook och Instagram. Genom att ta bort det manuella jobbet som annonsering innebär kan vi effektivisera och optimera digital annonsering i större utsträckning, vilket innebär ökad lönsamhet för våra, idag, 300 kunder.

Läs mer om Amanda och vad vi kan erbjuda

*IAB/emarketer 

 

Mer från Amanda AI AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Amanda AI AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera