1515
Annons

Sjöfartsverket: Vi har betalat för pensioner

REPLIK. På Di Debatt i lördags (den 26/11) skrev fem vd:ar inom sjöfarten en uppmaning om att ta bort Sjöfartsverkets vinstkrav.

Bild:Sjöfartsverket

Bland annat anges att ”de år Sjöfartsverket gjorde positivt resultat skickades överskottet till statskassan, i stället för att göra tillräckliga avsättningar för att klara de framtida pensionerna”.

Texten kan tolkas som att Sjöfartsverket inte har gjort de pensionsavsättningar som krävs för att säkerställa de framtida pensionerna till sin personal, vilket inte är korrekt.

Sjöfartsverket saknar möjlighet att påverka den nuvarande pensionsmodellen, som orsakar snedvridna effekter för Sjöfartsverket och de två övriga affärsverken. Sjöfartsverket har, liksom övriga två affärsverk inom staten, pensionsskulden i egen balansräkning, till skillnad från övriga myndigheter som i stället betalar premier.

Det är Statens Tjänstepensionsverk, SPV, som beräknar värdet av affärsverkens pensionsskulder. Varje höst fastställer styrelsen i SPV vilka beräkningsgrunder som ska gälla för affärsverkens pensionsskulder, vilket bland annat innefattar vilken räntesats som ska användas i beräkningen, baserat på ett genomsnitt av det senaste årets ränta.

Värdet av ändrade beräkningsgrunder för pensionsskulden uppgår för Sjöfartsverkets del till över 900 miljoner kronor under de senaste tio åren.

Dessa 900 miljoner är inte på något sätt liktydigt med att det inte har gjorts tillräckliga pensionsavsättningar tidigare, utan helt och hållet en effekt av den pensionsmodell som gäller för de statliga affärsverken, vilken Sjöfartsverket inte har eget mandat att besluta om.

Effekten av pensionsmodellen är att Sjöfartsverket drabbas av pensionskostnader som vida överstiger de nivåer som gäller för andra myndigheter.

Noomi Eriksson, ekonomidirektör, Sjöfartsverket

Läs debattartikeln som vd:arna inom sjöfarten skrev här.


Innehåll från Mpya Sci & TechAnnons

Nischad specialistkompetens på rekordtid

Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.
Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.

I en pandemi, där man snabbt behöver ta fram vaccin, handlar det om att hitta specialistkompetens på kort tid. Det som i vanliga fall tar år har nu tagit månader. Mpya Sci & Tech har dragit sitt strå till stacken.

För att ta fram ett vaccin på rekordtid har läkemedelsindustrin kraftsamlat och delat kunskap på ett helt nytt sätt. En viktig faktor har varit att snabbt få in specialister för att kunna göra de omställningar som krävs. Ett av företagen som har varit med och stöttat läkemedelsbolagen i att hitta nischad specialistkompetens på rekordtid är Mpya Sci & Tech.  

– Vår verksamhet bygger på att matcha kompetens mot behov, och just i dessa tider har det varit extra viktigt att ha rätt kompetens redo för att bistå kunderna snabbt, säger Ellinor Crafoord, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech.    

Mpyas specialister är ute på många olika uppdrag. Jonas Bonn, QA specialist för datoriserade system, jobbar just nu på Valneva och vittnar om tajta deadlines och högt ställda krav på den kompetens som anlitas. Maria Andersson, specialist inom validering, beskriver en liknande situation på Novavax där hon är på uppdrag just nu. Maria jobbar med att validera en analysmetod av Novavax-vaccinet. En annan Mpya-konsult, Anna Thaung, QA-specialist på Novavax, berättar om vikten av tvärfunktionellt arbete. 

– Det är viktigt med nätverksmöjligheter när det går så fort. Både med konsultkollegor och kollegor i mitt valideringsnätverk. Det breddar min kunskap. 

Kompetensen att hitta rätt kompetens blir allt mer värdefull. Det handlar inte om att skaffa fram resurser – fler med samma kompetens – utan om att hitta kompletterande kunskap och nischade specialister som tillsammans med personal på läkemedelsbolagen kan utveckla nya lösningar.  

– Exakt, säger Ellinor Crafoord, och för att klara det behöver man vara öppen och nyfiken, men också modig. Vi ger våra konsulter svåra uppdrag, men vi stöttar dem helhjärtat och ser till att miljön ”här hemma” är stimulerande och trygg. 

Jonas Bonn fyller i. 

– Det är tydligt att kunskapsdelning hör framtiden till. Att samarbete över företagsgränser kommer ge världen bättre lösningar snabbare. 

Om Mpya Sci & Tech
Mpya Sci & Tech är ett konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap grundat 2019 med ambitionen att ge specialister en miljö att trivas och utvecklas i. Inte bara vad gäller kunskapsdelning och förkovran, utan också vad gäller ett hållbart yrkesliv där alla delar av livet får plats. ”The more life you live, the more passion you bring to work.” Mpya Sci & Tech har sin hemmabas i Stockholm, Uppsala och Göteborg och har över 80 anställda. Läs mer om Mpya Sci &Tech här. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Sci & Tech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?