1515

Lotta Engzell-Larsson: Läroplanen ger inte plats för islamism

LEDARE. På tisdagskvällen sände TV4:s Kalla fakta en granskning som visar att det pågår en av myndigheterna sanktionerad könssegregering i vissa områden där islamismen växer.

Den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby i västra Stockholm.
Den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby i västra Stockholm.Bild:Pontus Lundahl

Kalla fakta visade hur flickor och pojkar i en muslimsk skola i Vällingby utanför Stockholm delas upp i bussen, flickor bak och pojkar fram. Det är en del i ett mönster.


Samma skola fick i höstas tillåtelse av Skolinspektionen att separera könen under gymnastikundervisningen. Både regeringen och allianspartierna var kritiska till beslutet, som Skolinspektionen motiverade med att undervisningen var likvärdig.

Skolans gymnastiklärare angav att flickorna kände sig tryggare. Samma argument har förekommit i kommunala skolor. Svaret till båda är; se till att få kontroll över pojkarna.
Skollagen och läroplanen är supertydliga. De säger att "jämställdhet är ett av skolans övergripande mål". Ingen ska begränsas, eller segregeras, utifrån kön. "Arbete med jämställdhet (... ) är en förutsättning för att lyckas med kunskapsuppdraget". Skolminister Gustav Fridolin talar nu om att "lagen ska skärpas". Det behövs troligen inte, men han måste se till att den följs.

På tisdagen hävdade rektor i Vällingbyskolan att han inte kände till segregeringen i bussen, och att det inte ska förekomma. Men allt tyder på att rektorn och de ansvariga fritidsledarna visste precis vad de gjorde.

Det visar vikten av att sätta sökljuset på dem som inte följer läroplanen. Skolinspektionen ska inte anta ett kulturrelativistiskt perspektiv, där flickor som lever i områden där islamistiska idéer dominerar behandlas annorlunda, av omsorg om familjernas traditioner. Myndigheten ska se till att den svenska läroplanen följs.

Nu vill Liberalerna förbjuda "religiösa friskolor". Men formellt finns inga sådana. Däremot finns det friskolor som drivs av föreningar med religiösa kopplingar, eller är inriktade på ett språk som tyska eller en ideologi som antroposoferna. Målet bör i första hand vara att se till att alla följer läroplanen.

Men kontrollen av kvinnor i vissa förorter går bortom skolan. Kalla Fakta visade också hur vuxna kvinnor på ett kafé hänvisas till särskilda platser, och hur de som lever ensamma riskerar att trakasseras av självutnämnda moralpoliser. För att de är kvinnoaktivister eller dricker alkohol. Eller utan särskilda skäl.

Sverige är ett sekulärt samhälle med religionsfrihet. Det innebär att religionen ska tillhöra den privata sfären, inte den offentliga. Ingen grupp, religiös eller annan, ska tillåtas bygga ett parallellsamhälle med egna regler.


Innehåll från SPPAnnons

Så undviker du vanliga missen för internationella företag

Mer än 30 procent av de svenska medelstora företagen har i dag delar av sin verksamhet utomlands. Samtidigt är det inte ovanligt att internationella företag – oftast omedvetet – har svårt att leva upp till lokala regelverk när de sänder personal utomlands. 

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet vid en global expansion 

Enligt Anna Svedman, chef för internationell affär på SPP Konsult, kan regelverksmissar bero på att man som arbetsgivare inte har insett innebörden av olika anställningsformer för regeltillämpningen. Eller att man helt enkelt förbisett att den utlandsutsända borde ha tillhört ett visst kollektivavtal även under utsändningen.

 – I praktiken kan dessa fall leda till att företaget inte följer gällande kollektivavtal. Ofta leder den typen av regelmiss till onödigt administrativt krångel, men det kan även ge ekonomiska konsekvenser, säger hon.  

Anställningsformen styr

En orsak till att svenska företag kan gå emot gällande regelverk är missar i definitionen av anställningsform. Anställningsformen styr vilka regelverk som gäller för socialförsäkringstillhörigheten, och bestämmer exempelvis möjligheten att stå kvar i hemlandets system, om man måste gå in i värdlandets system eller hitta en internationell lösning. 

– Det första steget för en lyckad utlandsutsändning är att fastställa ett tydligt syfte med uppdraget. Utifrån detta kan du utreda vilken omfattning och längd på utsändningen som krävs för att uppnå syftet med uppdraget – alltså vilken anställningsform som gäller.

Vilket land den utsända skickas till styr också vilka regelverk som tillämpas. Om personen exempelvis skickas till ett land inom EU gäller EU-förordningen 883/004, som reglerar rörligheten på den inre marknaden och socialförsäkringstillhörigheten. 

– När du väl har identifierat vilka regelverk som gäller kan du utifrån detta samt företagets egen pensionspolicy, ta fram en pensionsplan för den utlandsutsända. Här är det viktigt att upprätta ett tydligt upplägg för övriga försäkringar såsom sjukvårdsförsäkring och andra riskförmåner. Det minskar risken för fel längre fram. 

Ta hjälp av extern expertis

För att hitta rätt i djungeln av regelverk och processer kan du också ta hjälp av extern expertis, betonar Anna Svedman. Med hjälp av oberoende pensionskonsulter som är specialiserade på frågor rörande internationell personal kan du underlätta administrationsbördan för ditt företag, och undvika fel som leder till onödiga kostnader och krångel.  

– Vi på SPP hjälper mer än dig och ditt företag att skapa ett attraktivt förmånspaket även för era internationella medarbetare. För oss är det en självklarhet att kunna stötta upp och säkerställa en smidig process inför, under och efter en utlandsutsänding. 

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet vid en global expansion 

 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?