1515

Katalys: Dubbla löneökningar bättre för ekonomin

DEBATT. En lägre löneandel och en högre vinstandel har varit ett mål i decennier. Resultatet är nedslående. Men på samma sätt kan man förverkliga det omvända och höja lönerna för full sysselsättning och högre tillväxt, skriver Elisabeth Lindberg, utredare och Daniel Suhonen, chef för fackliga idéinstitutet Katalys.

SPÄNNER MUSKLERNA. Riktmärket för lönetillväxten bör vara dubbelt så hög som i dag. Med 4 procents lönetillväxt om året når ekonomin på fem år upp till den historiska löneandelen om 55 procent av BNP, skriver företrädare för Katalys.
SPÄNNER MUSKLERNA. Riktmärket för lönetillväxten bör vara dubbelt så hög som i dag. Med 4 procents lönetillväxt om året når ekonomin på fem år upp till den historiska löneandelen om 55 procent av BNP, skriver företrädare för Katalys.Bild:Johan Nilsson

En högre löneandel leder till större efterfrågan och högre sysselsättning. Det är inte något vi hör till vardags i debatten om lönerna i Sverige. Men Katalys kan visa att svensk ekonomi kan utnyttja sina resurser betydligt mer effektivt om löneandelen får växa.

Lägre lägstalöner, lägre ingångslöner, återhållsamma löneökningar. Det är alltid lönenivåerna det är fel på när sysselsättningen eller produktiviteten viker. Debattörer, politiker och ekonomer till höger kan inte nog understryka detta budskap. Problemet är att budskapet bygger på argumentet att en ekonomi som vill sysselsätta fler människor måste göra det till lägre lönekostnader. Det undanhåller den enkla men logiken att någons utgift är en annans inkomst. I den verkliga ekonomin är det löner som skapar efterfrågan och efterfrågan skapar i sin tur tillväxt.

Sedan rekordnivåerna i slutet av 1970-talet har både investeringskvoten och löneandelen sjunkit i Sverige. Det senaste året har en viss återhämtning skett i investeringstakten, men efter lång tid av långsam tillväxt är det ändå inte tillräckligt. En effekt av återkommande finanskriser sedan 1990-talet är att ekonomin numera fungerar mindre effektivt. Vi har fått vänja oss vid att ”högkonjunktur” är lika med en arbetslöshet på omkring 6-7 procent.

Det här är ingen naturlag. En lägre löneandel var ett medvetet mål för politiken i de flesta industrialiserade länder för 30 år sedan. På samma sätt är en högre löneandel ett möjligt politiskt projekt i dag. Ett projekt genom vilket vi både kan uppnå varaktig större efterfrågan och hjälpa Riksbanken att nå inflationsmålet.

Politiken ska inte lägga sig i lönebildningen. Men politiken har en viktig roll i att skapa förutsättningar för högre och jämlikt fördelade löneökningar. Om Stefan Löfven och regeringen ska ha minsta chans att nå målet om lägst arbetslöshet i EU år 2020 är en höjd löneandel rätt väg att gå.

Riktmärket för lönetillväxten bör vara dubbelt så hög som i dag. Med 4 procents lönetillväxt om året når ekonomin på fem år upp till den historiska löneandelen om 55 procent av BNP. Fyra procents lönetillväxt är ingen astronomisk summa om vi räknar med att inflationen kommer att vara 2 procent om året under tiden. Det ger oss också ett efterfrågetillskott som bryter den negativa trenden av varaktigt minskad sysselsättning. Höjd sysselsättningsnivå ger större skatteintäkter och möjligheter till investeringar.

Kritiker till större lönetillväxt hävdar att en höjd löneandel antingen leder till högre inflation eller stänger ute redan utsatta grupper från arbetsmarknaden. Det bygger på argumentet att alla resurser i ekonomin redan är fullt utnyttjade. Med tanke på den nedgång som skett både i investeringarnas andel av BNP och i den totala sysselsättningsgraden under samma period som löneandelen sjunkit, är det svårt att se att en ökning är skadlig. 

Sveriges inhemska efterfrågan leds av lönetillväxt. En mindre löneandel nu än historiskt tyder snarare på att det finns outnyttjad efterfrågan som kan höja resursutnyttjandet till en ny nivå. Vill vi ha varaktigt högre sysselsättning är det dags att höja lönerna.

Elisabeth Lindberg, utredare

Daniel Suhonen, chef fackliga idéinstitutet Katalys.

(Rapporten ”Löneledd tillväxt kan skapa full sysselsättning” ges ut i dagarna och finns på katalys.org)

 

Läs svar från Svenskt Näringsliv här.

Läs svar till Svenskt Näringsliv från Katalys här.

 

Är du sakkunnig i en aktuell fråga? Välkommen att sända ditt inlägg till debatt@di.se. Bifoga högupplöst porträttfoto. Textlängd 2.500-6.000 tecken inklusive blanksteg.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?