1515

Gunnar Ekman: Bara så kan polisen lösa sina problem

DEBATT. Polisen har under många år präglats av usel effektivitet, brister i ledarskap och dålig anpassning till omvärlden. Detta skulle rättas till genom en omfattande reform som snabbt skulle få polisen på banan.

Gunnar Ekman.
Gunnar Ekman.

Det blev en skrivbordsreform med större fokus på boxar och rutor än på människor och kultur. Det sättet är särskilt dåligt i en polisorganisation, eftersom kulturen är omvittnat besvärlig att tas med enligt internationell polisforskning (och min avhandling från 1999, Från text till batong).

Jag forskade på den förra förändringen av polisen (närpolisreformen), och undersökte vad det är som styr poliser och hur planer och styrdokument får genomslag i det vardagliga polisarbetet. Resultatet var bistert för dem som tror att en polisorgani-sation kan styras från ett skrivbord.

Polisen kunde beskrivas som två ordentligt åtskilda världar där en värld ägnar sig åt planering och skrivbordsstyrning och den andra åt vardagens polisarbete i en kultur som måste tas på allvar.

Avståndet mellan världarna var stort och avsaknaden av chefer i polispraktiken bekymmersam. Det är nämligen i den praktiken planer blir handlingar, värde levereras och kulturen riktas framåt.

När jag nu ser och hör hur chefer kommer allt längre ifrån medarbetarna och hur missnöjet sprids är jag rädd att historien upprepar sig. Jag befarar att skrivbordskompetens har premierats framför förmågan att leda vid rekrytering av chefer och att de duktiga ledare som finns har tappat sugen.

Ledande chefer tycks ha glömt tidigare erfarenheter eller så har de inte förmågan att omsätta dem i praktik. Nu behövs ledare som begriper organisationer i kris, polisarbetets logik och har modet att leda på riktigt. Skrivbordschefer måste ersättas i vissa fall och de med rätt förmågan får bli ledare och bege sig ut för att leda på riktigt.

Det handlar som i alla organisationer om att bygga förtroende, visa vägen, bekräfta de medarbetare som presterar bra och att få dem som inte presterar så bra på banan. Sådant som inte låter sig göras från skrivbordet.

Att i dagsläget bara ropa på mer pengar, fler poliser eller på Dan Eliassons avgång är återigen att söka en genväg. Nu behöver maskinen repareras genom en ordentlig reformering av ledarskapet med utgångspunkt i medarbetarnas perspektiv och den kultur som genomsyrar organisationen. Bara så kan polisen ledas.

 

Gunnar Ekman, ekon. dr. från Handelshögskolan i Stockholm, tidigare polis

 

Är du sakkunnig i en aktuell fråga? Välkommen att sända ditt inlägg till debatt@di.se. Bifoga högupplöst porträttfoto. Textlängd 4.000-6.000 tecken inklusive blanksteg.


Innehåll från FVBAnnons

E-handeln får fjärrvärmen att växa rejält

Vi har skrivit avtal med flera nya kunder, vilket ökar våra värmeleveranser med 30 procent, säger Peter Waldenström.
Vi har skrivit avtal med flera nya kunder, vilket ökar våra värmeleveranser med 30 procent, säger Peter Waldenström.

Företag och privatpersoner vill flytta till Vaggeryd och nu ökar fjärrvärmeleveranserna med minst 30 procent. Vaggeryds Energi står därför inför sin största investering någonsin. FVB är anlitade för att ta projektet i hamn.

Pandemin har medfört att e-handeln har växt rejält och det finns ett behov av stora lager till dessa varor. I Vaggeryds kommun byggs det nu flera lager.

– Dessa bolag, men också flera andra företag i kommunen, vill ha fjärrvärme. De ser fjärrvärme som en enkel och driftsäker lösning till en vettig kostnad, säger Peter Waldenström, fjärrvärmechef på Vaggeryds Energi och fortsätter:

– Företagen frågar allt oftare om våra miljövärden på produktionen. Vi eldar fasta trädbränslen och återför all aska till skogen. Det gör att vi har mycket bra miljövärden, vilket är ett viktigt signalvärde för våra kunder.

Även många villaägare i kommunen har fjärrvärme och det finns ett stort intresse av att bygga nya småhus i Vaggeryds kommun. Nyligen släpptes tolv villatomter till försäljning och de såldes slut på 20 minuter.

Vaggeryd Energi har skrivit avtal med flera nya kunder, vilket kommer att leda till att värmeleveranserna ökar med minst 30 procent. Samtidigt som värmebehovet ökar är energibolagets nuvarande produktionsanläggningar på väg att bli för gamla. Det har medfört att Vaggeryds Energi ska genomföra bolagets största investering någonsin. De ska bygga ett värmeverk på en ny plats i kommunen och också bygga ut fjärrvärmenätet. FVB ansvarar för bland annat projektering av ledningar, upphandling, tillståndshantering och nätberäkningar.

– Vi har anlitat FVB, som har stor erfarenhet av fjärrvärmeprojekt. Vi har inte den kompetensen inom bolaget och en satsning av den här storleken måste bli rätt.

– FVB har dessutom en bredd vad gäller antalet konsulter som har stor kunskap om fjärrvärme. Om just den eller de personerna som hjälper oss slutar på FVB, så finns det flera andra som har liknande kompetens. Det är en central del i den riskanalys som vi har gjort, säger Peter Waldenström.

Om FVB Sverige AB:

I Sverige och internationellt är FVB en av de ledande energikonsulterna inom Energi, Industri, Fastighet, El & Automation samt Vatten & Avlopp. Genom deras lokalkontor i Sverige, Storbritannien, Kanada och USA erbjuder företaget ökat kundvärde genom lokal förankring på en globaliserad marknad. Målet är att med hög kompetens, stort engagemang samt effektiva och miljövänliga lösningar minska klimatpåverkan, bidra till ett hållbart samhälle och skapa lönsamhet för kunder. Läs mer om FVB Sverige här. 

 

Mer från FVB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FVB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?