1515

Frida Wallnor: Storbritannien blir försvagat av valet

LEDARE. När britterna på torsdagen går till valurnorna sätter man punkt för en valrörelse som på flera sätt varit dramatisk, både med terrordåd och stora svängningar i opinionen. Beslutet att utlysa nyval, som länge såg ut som en taktisk triumf för Theresa May och hennes Tories, framstår allt mer som det motsatta. Det kommer att vara en försvagad premiärminister som åker till Bryssel den 19 juni för att inleda brexitförhandlingarna.

KRITISERAD. Premiärminister Theresa Mays parti gick in i valrörelsen med en överlägsen ledning. Men efter en mindre framgångsrik kampanj ser May nu ut att gå försvagad in i kommande brexitförhandlingar. Det talar för en mindre konfrontatorisk attityd, vilket är positivt.
KRITISERAD. Premiärminister Theresa Mays parti gick in i valrörelsen med en överlägsen ledning. Men efter en mindre framgångsrik kampanj ser May nu ut att gå försvagad in i kommande brexitförhandlingar. Det talar för en mindre konfrontatorisk attityd, vilket är positivt.Bild:Stefan Rousseau

Det gäller oavsett hur det går i valet. Även om de konservativa till slut lyckas utöka sin majoritet i parlamentet har valrörelsen varit allt annat än framgångsrik för dem.

Allvarliga frågetecken har rests kring premiärministerns ledarskap, hennes stab och förmåga att sköta landets ekonomi och säkerhet. Valmanifestet är vagt och saknar en trovärdig plan för den brexit-verklighet som kryper allt närmare. Det liknar nonchalans, som om partiet tagit ut segern i förskott.

Det är visserligen inte konstigt med tanke på hur konkurrensen ser ut. Även de som ogillar May tycks ha problem med tanken på att Labours vänsterradikale partiledare Jeremy Corbyn skulle flytta in på 10 Downing Street.

Det lär gudskelov inte hända, om nu inte opinionsinstituten har helt fel. Men det är svårare att tala om ett ”starkt mandat” när man har vunnit tack vare dålig konkurrens än när man vinner på egna meriter.

När brexitförhandlingarna snart drar i gång är det tydligt att EU:s tidigare så starka hand nu stärks ytterligare. Till skillnad från i Storbritannien finns en plan för hur unionen ska utvecklas efter brexit. Det finns fortsatt stor enighet om hur samtalen ska ske och vad man ska kräva av britterna. Dessutom finns momentum efter de senaste EU-vänliga valframgångarna i Nederländerna och Frankrike.

Theresa May fortsätter dock att upprepa att hon hellre lämnar samtalen utan avtal än återvänder till London med en ”dålig deal”. Förhoppningsvis är detta inte ett seriöst hot, utan snarare en del av kampanjen på hemmaplan och ett sätt att markera mot EU inför förhandlingsstarten. Men det vet vi inte. Och frågan är vad britterna har att falla tillbaka på om samtalen bryter samman.

Det sägs att det värsta som kan hända är att handeln mellan Storbritannien och EU degraderas till WTO-nivån, som medför tullar. Problemet är att britternas medlemskap i världshandelsorganisationen är ett så kallat ”blandat avtal” som förutom det nationella är kopplat till EU-medlemskapet och därför ingenting som borde tas för givet efter brexit.

Samma sak gäller de handelsavtal som EU har med omvärlden. Även klimatavtalet från Paris lär britterna bli tvungna att omförhandla om de inte har för avsikt att göra Trump sällskap, med tanke på att EU och inte de enskilda medlemsländerna är part i avtalet.

Det är svårt att se hur brexit ska bli en ”succé” i ett sådant scenario. Att förhandla om samtliga internationella EU-relaterade avtal kommer ta tid och ekonomin lär inte blomstra under tiden. Förhoppningsvis inser May det och intar en mindre konfrontatorisk attityd i förhandlingarna.

I så fall bör EU27 gå henne till mötes. Det ligger i allas intresse att undvika ett sådant scenario med tanke på den omfattande handeln mellan parterna. Enligt juridiska experter finns utrymme för politiska kompromisser när det gäller de blandade avtalen, vilket skulle skona britterna från den värsta nedsidan.

Sverige bör driva den linjen i kommande förhandlingar. Samma sak gäller arbetet med att behålla Storbritannien så nära EU:s arbete mot gränsöverskridande brottslighet och terrorism som möjligt, där britterna varit en stor tillgång och där det finns uppenbara risker med att avbryta samarbetet. Det gäller exempelvis EU:s polismyndighet Europol, olika informationsdelningssystem och den europeiska arresteringsordern.

Efter helgens terrordåd har flera kommentatorer frågat sig hur mycket mer Storbritannien kan skärpa sin terrorlagstiftning efter de många upptrappningar som skett de senaste åren. Det logiska svaret är att de snarare borde inrikta sig på att bevara det befintliga europeiska skyddsnät som annars snart riskerar att försvinna.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?