Debatt: Inför en etisk kod om korta betalningstider

DEBATT. Mer än var femte företag säger att deras kunders sena betalningar riskerar verksamhetens överlevnad. Därför bör näringslivet enas om gemensamma regler för sunda betalningstider, skriver Mikael Ericson, Günther Mårder och Fredrik Sidahl.

MÖJLIGHET. 66000 företag skulle kunna anställa fler om de betalningstiderna för fakturor blev kortare. Det skriver Mikael Ericson, Intrum Justitia, Günther Mårder, Företagarna och Fredrik Sidahl, Fordonskomponentgruppen, vars medlemmar är underleverantörer till bilindustrin.
MÖJLIGHET. 66000 företag skulle kunna anställa fler om de betalningstiderna för fakturor blev kortare. Det skriver Mikael Ericson, Intrum Justitia, Günther Mårder, Företagarna och Fredrik Sidahl, Fordonskomponentgruppen, vars medlemmar är underleverantörer till bilindustrin.Bild:Jessica Gow

Det råder en obalans i näringslivet där småföretagare upplever att de pressas till långa betalningstider av sina, oftast, väsentligt större kunder. Detta visas återkommande i studier gjorda av Företagarna och Intrum Justitia.

De genomsnittliga avtalade betalningstiderna i Sverige var 28 dagar under 2016. De genomsnittliga faktiska svenska betalningstiderna var 34–35 dagar! Regeringens egen granskning visar dessutom att betalningstiderna blir längre i Sverige till skillnad från de flesta EU-länder.

Nästan hälften av företagen säger att de blivit ombedda att acceptera längre betalningsvillkor än de är bekväma med. Ett av tre företag uppger att kraven kommer från ett stort, multinationellt företag.

Att svenska företag och konsumenter generellt sett är goda betalare, med relativt sett få förseningsdagar efter att en faktura förfallit är bra och viktigt. Men när storföretagen sam- tidigt pressar sina mindre underleverantörer till att acceptera väldigt långa betalningstider, eller betalar för sent, för att förbättra det egna kassaflödet skapas en obalans. Företag med en dominerande roll på marknaden använder helt enkelt leverantörer som ”bank” genom att förlänga betaltider upp till så mycket som 120 dagar i vissa fall.

Små företag har av naturliga skäl mycket sämre möjligheter att ligga ute med pengar. Det är både dyrare och svårare för de små företagen att finansiera krediter för att säkra att det finns pengar i kassan.

Mer än en femtedel (23 procent) av de svenska småföretagen säger att sena betalningar medför risker för företagets fortsatta överlevnad. Vi vet samtidigt att fyra av fem jobb skapas i småföretag vilket gör dem till de riktiga jobbskaparna på svensk arbetsmarknad.

Faktum är att 66.000 svenska företag uppger att de skulle kunna anställa fler om de fick betalt snabbare. Det gör frågan om sena betalningar till ett reellt samhällsproblem – och inte bara en utmaning för enskilda entreprenörer. Kortare betalningstider skulle med andra ord kunna ha en stor effekt på arbetslösheten.

För att komma tillrätta med den här problematiken och ge alla företag en bättre chans till ett gott kassaflöde uppmanar vi hela näringslivet att enas om en svensk kod för betalningstid– ett verkningsfullt initiativ för högre betalningsdisciplin i näringslivet. Ett konkret förslag till kod finns redan i Intrum Justitias ”30-dagarsklubben”. Genom att ansluta sig till en betalningskod kan företag och ägare i hela näringslivet verka för kortare betalningstider genom att betala i tid och inte kräva längre betalningstider än 30 dagar av underleverantörer, enligt svensk praxis och gällande EU-direktiv.

Att stora företag använder mindre företag som räntefria långivare är ett marknadsmisslyckande. Vi står upp för avtalsfriheten, som vi vet gynnar såväl stora som små företag i deras dagliga verksamhet. Men om avtalsfriheten ska förbli en självklarhet krävs att näringslivet kommer överens om en kod för schysta betalningar, liksom man kommit överens om koder som rör bolagsstyrning och andra områden.

Rimliga betalningstider måste vara en naturlig del av företags hållbarhetsarbete. Ekonomisk hållbarhet är en grundläggande byggsten i det totala hållbarhetsarbetet och vi ser sunda kredittider och snabba betalningar som en del av detta.

Vi vill härmed uppmana fler stora aktörer i det svenska näringslivet att ansluta sig till initiativet och därmed verka för en sundare ekonomi som genomsyras av schysta villkor – för stora och små. Så skapar vi bättre förutsättningar för ett bättre kassaflöde för stora och mindre företag och därmed stöder vi tillväxt och skapandet av nya jobb.

 

Mikael Ericson, vd och koncernchef, Intrum Justitia AB
Günther Mårder, vd, Företagarna
Fredrik Sidahl, vd, Fordonskomponentgruppen

 

Är du sakkunnig i en aktuell fråga? Välkommen att sända ditt inlägg till debatt@di.se. Bifoga högupplöst porträttfoto. Textlängd 2.500-6.000 tecken inklusive blanksteg.

 


Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?