1515

Arvid Åhlund: Lättare för Norge att exportera olja än populism

LEDARE. På måndag röstar norrmännen fram en ny regering. Valet ser ut att avgöras på målsnöret. 

OSÄKER UTGÅNG. På måndag är det val till norska Stortinget. Populistiska Fremskrittspartiet har blivit ett parti i mängden, men framgångarna i regeringsställning blir svåra att upprepa på annat håll.
OSÄKER UTGÅNG. På måndag är det val till norska Stortinget. Populistiska Fremskrittspartiet har blivit ett parti i mängden, men framgångarna i regeringsställning blir svåra att upprepa på annat håll.Bild:Terje Pedersen/ TT

De borgerliga är i skrivande stund knappa favoriter, men opinionsmätningarna är mycket jämna.

Norge styrs sedan 2013 av en minoritetsregering bestående av Høyre och populistiska Fremskrittspartiet. Den har stöd i Stortinget av Venstre och Kristelig Folkeparti (motsvarande L och KD). Men samarbetet har krånglat, nya konstellationer kan uppstå efter valet. 

Att dessa kommer styras antingen av Høyres Erna Solberg eller Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre – Norges motsvarigheter till M och S – är det enda som kan sägas med säkerhet.

Valrörelsen har kretsat kring ekonomin, snarare än invandringen. Eftersom ekonomin går bra anses regeringen ha fördel. Det gynnar särskilt Fremskrittspartiet, som drivit och fått igenom populära satsningar på välfärd och infrastruktur, finansierade med oljepengar.

Att Fremskrittspartiet de senaste fyra åren förmått sitta i regering utan att kompromissa bort hjärtefrågor och därmed väljarstöd – tänk MP i Sverige – lär uppmuntra andra populistiska partier i Europa, inklusive Sverigedemokraterna.

Det vore överilat, Fremskrittspartiets framgångar är svårexporterade.

Partiet är invandringskritiskt och ofta chauvinistiskt, men skiljer sig från andra populistiska partier i viktiga avseenden. Det har inte rötter i nynazism eller fascism. Det växte inte fram ur klyftan mellan stad och land. I stället startade det som en skattesänkarrörelse i början 1970-talet. De nyliberala dragen kan fortfarande skönjas.

Att partiledaren Siv Jensen varit Norges finansminister i fyra år har också gynnat Fremskrittspartiet. Inte för att hon varit särskilt bra, utan för att hon givits möjlighet att spetsa statsbudgeten med pengar från Norges oljefond på ett sätt som finansministrar i få andra länder kan.

Som en medlem i Dansk folkeparti nyligen noterade i en intervju med Financial Times (10/8): ”Norge kan spendera sig ur sina problem på ett sätt som vi inte kan”. Finland – där populistiska Sannfinländarna kollapsade under regeringsbördan i juni – ”är ett bättre exempel på farorna som regeringsansvar innebär”.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?