1515

Anders Andersson: Efter nya förslaget: Skrota 3:12-reglerna

DEBATT. Förslaget om skärpt entreprenörsskatt motverkar sitt syfte. Det finns en lösning – ta bort de nuvarande 3:12-reglerna och låt företagare ta ut all sin utdelning till lägre skatt. Men kräv att man först ska ta ut en normal lön, anser Anders Andersson, expert på småföretagsekonomi.

POLITIKERNA BÖR TÄNKA OM. 3:12-reglerna är obegripligt krångliga och stimulerar inte tillväxt. Och ger inga ökade skatteintäkter till staten, skriver Anders Andersson.
POLITIKERNA BÖR TÄNKA OM. 3:12-reglerna är obegripligt krångliga och stimulerar inte tillväxt. Och ger inga ökade skatteintäkter till staten, skriver Anders Andersson.

Landets hårt prövade småföretagare har fått ännu ett förslag om nya 3:12-regler. Dessa regler är så krångliga att de flesta inte förstår hur de fungerar. De som begriper dem inser att förslaget motverkar sitt syfte.

Inte heller politikerna verkar förstå hur reglerna fungerar i praktiken. När förre finansministern Anders Borg ändrade dem från och med 2014 kan han inte ha insett konsekvenserna av förändringen:

En företagare med totalt 3 miljoner kronor i löner kunde plötsligt öka sin lågbeskattade utdelning från 750.000 kronor till 1,5 miljoner när 50 och inte 25 procent av företagets totala lönesumma fick tas ut som utdelning.

Anders Borgs syfte att förbättra för småföretagen var utmärkt. Men problemet är att förbättringen var så stor att det kom krav om försämringar. Det är det som är anledningen till att utredarna nu föreslår regeländringar som blir ett dubbelt dråpslag mot landets småföretagare:

Gränser för löneregel och förenklingsregel blir betydligt sämre och mer komplicerade än före Borgs ändring. Dessutom höjs skattesatsen för utdelning från 20 till 25 procent. Dessa försämringar hade förmodligen aldrig kommit om Borg varit mer måttfull.

Men förslaget innebär märkligt nog förbättringar för en grupp – de som kan ta ut mer än 6 miljoner kronor i utdelning får en skattesänkning från 30 till 25 procent för det som ligger över gränsen.

I det nya utredningsförslaget står att ett av dess syften är att ”skapa positiva effekter som ökar entreprenörskap och ger fler arbetstillfällen och högre tillväxt”. Utredningens förslag kan ge motsatt effekt:

Utdelningar som sparats på blankett K10 tas ut medan skatten i år och nästa år ligger kvar på 20 procent – i stället för att investeras i företaget och skapa tillväxt. Politikerna verkar inte förstå att verkligheten ser ut så här:

1. Många företag har inte råd att ta ut någon utdelning alls.

2. De företag som går bra sätter av miljonbelopp som utdelning som antingen tas ut eller sparas.

3. När företaget säljs finns det ofta så mycket sparad outtagen utdelning att skatten blir 20 procent med dagens regler.

4. Om de då inte har tillräckligt stor sparad utdelning lägger de sitt bolag passivt i fem år före försäljningen. Vinster i sådana trädabolag beskattas med 25 procent vid försäljning eller likvidation.

5. För att kunna använda trädaregeln får ägaren inte arbeta i sitt bolag och kapitalet får inte placeras i aktier eller som riskkapital i andra företag. Det strider mot alla tillväxttankar från alla partier.

I stället för att avskaffa denna kontraproduktiva regel vill den nya utredningen utvidga den till att gälla också vid generationsskifte, vilket inte går i dag.

Både det som gäller i dag och ändringarna som nu föreslås kring 3:12 är alltså obegripligt krångligt, stimulerar inte tillväxten och ger inga ökade skatteintäkter till staten.

Utredarna och remissinstanserna är bakbundna av regeringens direktiv om att utgå ifrån de gamla otidsenliga reglerna. Men det enda rätta är att skrota reglerna och förenkla ungefär så här:

1. Låt fåmansföretagare ta ut hur stor utdelning som de har råd till, men höj utdelningsskatten från 20 till 25 procent. Med tanke på att det dessutom blir bolagsskatt blir det en skattehöjning från 37,6 till 41,5 procent. Ge någon form av skattestimulans om företagaren väljer att vänta med att ta ut utdelning tills företaget säljs.

2. För att förhindra att inte hela bolagsvinsten tas ut i utdelning bör dock ett lönekrav finnas kvar – att årsinkomsten för fåmansföretagaren exempelvis måste vara 500.000 kronor. De som inte tar ut så hög lön bör ändå få ta ut lågbeskattad utdelning på ungefär samma nivå som dagens förenklingsregel, 160.000 kronor.

Med dessa ändringar skulle alla företagare veta vilka spelregler som gäller och uppmuntras att växa. Men frågan är om politiker och utredare vågar föreslå något så enkelt.

Anders Andersson, grundare av tidningen Driva Eget


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?