1515

Zuckerberg lovar se över regler för moderering

Facebooks vd Mark Zuckerberg säger att han överväger förändringar av de riktlinjer som inneburit att kontroversiella inlägg från president Donald Trump lämnats okommenterade på plattformen. Utspelet kommer efter intern kritik.

Foto:Mark Lennihan

”Jag vet att många av er anser att vi borde ha märkt presidentens inlägg på något sätt i förra veckan”, skriver Zuckerberg.

Det gäller ett inlägg angående upploppen i samband med protester mot polisvåld och rasism i Minneapolis. Trump hotade att sätta in militären och tillade att ”när plundrandet börjar, börjar skjutandet”. Inlägget gjordes även på Twitter, som valde att flagga det med en varning om att det förhärligade våld.

”Vi kommer att gå igenom våra regler angående diskussion om och hot om statlig våldsanvändning för att se över om vi bör göra några ändringar”, skriver Zuckerberg. Det kan till exempel bli aktuellt att införa fler alternativ än att bara ta bort inlägg eller att låta dem stå kvar, tillägger han.

En av kritikerna, programmeraren Timothy Aveni, som valt att säga upp sig, skriver att Facebook FB -0,56% Dagens utveckling ”kommer att fortsätta flytta fram gränserna varje gång Trump skärper tonen” och ”hitta ursäkt efter ursäkt för att inte agera mot alltmer farlig retorik”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?