Annons

Zlatans nya lyxköp – fastighet för 130 miljoner på Östermalm

Zlatan Ibrahimovic köper in sig på Östermalm – igen. Nu köper han en fastighet för 130 miljoner. Säljaren sålde fastigheten med en 55 procentig vinst. 

”Båda parter är professionella och visste vad de ville, så processen gick fort”, säger Lars Fredegård, vd för Fredegårds och rådgivare för båda parter.

Fotbollsstjärnan har köpt en ny fastighet på Östermalm.
Fotbollsstjärnan har köpt en ny fastighet på Östermalm.Foto:Google Maps; Elisa Ferrari/TT

Zlatan slår till på stadsdelen Östermalm i Stockholm igen och köper sekelskifteshuset Lindormen 13 för 130 miljoner kronor. Säljaren köpte Lindormen 13 för 84 miljoner kronor 2015 och sålde det till Zlatan för 130 miljoner kronor, en vinst på 55 procent.

Fastigheten består av totalt nio lägenheter, 1.064 kvadratmeter uthyrbar yta, 874 kvadratmeter bostäder och 187 kvadratmeter lokaler. Ibrahimovic köper fastigheten för ”familjemedlemmar och vänner”, rapporterar Fastighetsvärlden. 

Det nyinköpta huset står granne till det penthouse fotbollspelaren köpte 2015. Nu äger han fastigheter på Östermalm för 240 miljoner kronor. 

Hyresgästerna i det nya huset fick i samband med köpet ett brev hemskickat undertecknad ”Vänligast Zlatan & Helena”, skriver Hem & Hyra, som var först med att rapportera om köpet.

”Huset sköts exemplariskt och alla hyresgäster är nöjda och glada. Detta är ett innehav som kommer vara i många år”, säger Lars Fredegård.  

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera