1515

ZF: Halvledarbrist kommer kännas för fordonsindustrin hela 2021

Fordonsindustrin förväntar sig en noterbar återhämtning i produktion under det innevarande året efter pandemin, men påverkan från den globala halvledarbristen kommer vara ett aber under hela 2021, skriver den tyska underleverantören ZF Friedrichshafen i en prognosrapport släppt på torsdagen.

Trots halvledarbristen är tillverkningstal på omkring 80 miljoner fordon globalt fortsatt möjliga att nå, vilket betyder att 15 miljoner färre enheter byggs under året än 2017. 

Det kommer dock dröja flera år innan fordonstillverkningen är på nivåer från före krisen igen, skriver ZF Friedrichshafen, och en av de primära faktorer som sinkar marknaden är halvledarbristen som stoppat flera fordonstillverkare de senaste månderna sedan biltillverkare slagits om chiputbudet med hemelektroniktillverkare.

Sydkoreanska Samsung varnade på onsdagen för ”allvarliga obalanser” inom halvledarindustrin och att det finns risk för att bristen snart också kan nå ut bredare inom all annan tekniktillverkning. 

Orsakssambandet har sin utgångspunkt i att fordonstillverkare skar ned tillverkningsprognoser i pandemins ingångsskede. Många halvledartillverkare drog då i handbromsen och dirigerade om utbudet mot köpare som i sin tur såg kraftigt ökad efterfrågan, särskilt från hemarbetstrenden.

För fordonstillverkare har chiputbudsbristen försvårat en redan besvärlig situation världen över, skriver den tyska underleverantören.

”Även innan utbrottet av pandemikrisen var marknaderna för passagerar- och kommersiella lättviktsfordon på dekis, och faktorer som regleringar, handelskonflikter och tullhot, samt kring tekniksanktioner mot exempelvis dieselmotorer fortsätter tynga”, skriver bolaget för att kontextualisera ytterligare.

Just vad gäller halvledarbristen spås eventuellt något av en lättnad i andra halvåret 2021, men det är ännu omöjligt att slå fast när chiptillverkarnas utbud har kommit ikapp.

Flera regeringar runt om i världen har ryckt ut för att stötta chiptillverkningsindustrin. Bland annat har propåer skickats från fordonstungviktaren Tyskland riktat mot chiptillverkningens högsäte i Taiwan.

På torsdagen kom också rapporter om att den kinesiska chiptillverkaren SMIC erhållit statligt stöd på motsvarande 2,4 miljarder dollar för bygget av nya fabriksfaciliteter och därigenom gå mot att bli självförsörjande inom ett område dominerat av USA.

Vad avser ZF Friedrichshafens prognoser för tunga kommersiella fordon som lastbilar spås en minskning i produktion med 3 procent globalt, något som drivs på främst av Kina där minskningen i producerad volum spås bli mer än 20 procent jämfört med normala nivåer, samtidigt som övriga regioner återhämtar från låga nivåer under 2020 och nå tvåsiffrig tillväxt.

Vad avser bygg- och lantbruksfordon är prognoserna positivare. Inom byggmaskin, ett område som berör AB Volvo, spås volymtillväxt på 8 procent medan det inom lantbruk spås volymtillväxt på 3 procent globalt.


Innehåll från Ikano BostadAnnons

”Det här förändringsarbetet kräver modiga chefer”

Mindre machokultur och ett öppnare klimat. Effektivare projekt och lägre produktionsbortfall. Medarbetarundersökningen som gjordes för en tid sen fick Ikano Bostad att påbörja en rejäl förändringsprocess – som har gett lika rejäla resultat.  

En högre grad av innovation, ett större engagemang och en sundare företagskultur. Plus lägre personalomsättning och en arbetsmiljö som upplevs som mer stimulerande. För Pirjo Unnerstad, Head of HR på Ikano Bostad, är jämställdhetsarbetet ett effektivt sätt för att nå en ökad konkurrenskraft. 

– Jag har jobbat hela mitt liv i byggbranschen och har många gånger varit frustrerad eftersom jag sett att vi, på grund av alltför homogena team, inte har kunnat leverera till max. Det säger ju sig själv, frågar du fem personer med liknande bakgrund om hur de vill lösa ett problem så får du fem liknande svar. Med blandade arbetsgrupper når vi både en starkare innovation och skapar de bästa förutsättningarna att möta våra kunder, som ju också är av blandade kön, åldrar och bakgrunder. 

Stark motivation

På Ikano Bostad har man sedan 2014 jobbat extra fokuserat på att öka jämställdheten bland medarbetarna. Då gjordes en mätning som visade att många tyckte att jargong och en del beteenden kollegor emellan var för hårda. 

– Det gav oss en tankeställare och gjorde att motivationen för att påskynda jämställdhetsarbetet ökade ytterligare. Och glädjande nog har medarbetarundersökningarna sedan dess visat på tydliga förbättringar. Till exempel har vi nått ett betydligt högre engagemang, vilket leder till effektivare projekt med lägre produktionsbortfall, säger Pirjo.   

Läs mer om lärlingsprogrammet för kvinnor som vill bli snickare 

Lärlingsprogram för kvinnor

Vägen mot en mer jämställd organisation har egentligen inte varit en – utan många. Man har jobbat med rekrytering, ledarskap och successionsplanering, men också med mer handfasta projekt som ett lärlingsprogram för kvinnor ute på byggarbetsplatserna. 

– Hentverkarna är ett lärlingsprogram där vi har tagit in 16 kvinnor som ska utbildas i tre år. Tanken är att vi genom en större jämställdhet ska få en arbetsplats som passar fler, både kvinnor och män. En studie av projektet som gjordes visar att arbetsmiljön faktiskt förändrades när det kom in fler kvinnor, precis som vi hade önskat. Klimatet blev mer öppet och mindre macho. 

En annan hörnsten för utvecklingen mot en större jämställdhet är förankring i ledningsgruppen och arbete för att ständigt utveckla ledarskapet. 

– Det får inte finnas någon som helst tvekan i ledningen om att detta är något som vi gör till 500 procent, för att utveckla vår organisation. Och jag brukar med en dåres envishet tjata om att detta förändringsarbete också kräver modiga chefer. Chefer som har modet att anställa någon som inte är som de själva och som systematiskt arbetar för att alla medarbetare ska bli sedda och förstådda, oavsett livssituation. 

Ni har vunnit en del priser för ert arbete, bland annat Unionens Guldstegen. Vad betyder det för er?

– Den allra största anledningen till att vi gör det här jobbet är som sagt för att vi vill öka vår konkurrenskraft och värdet i affären. Men att få priser är ju såklart också väldigt roligt! Det är ett pris som nomineras av våra Unionen-medlemmar, vilket gör det extra kul. Det visar att det vi gör uppskattas och blir ett erkännande för hela företaget. För det är verkligen vad det här arbetet är, ett enda stort team work. Om inte alla hade varit så engagerade hade vi aldrig kunnat nå så här långt, säger Pirjo. 

Här kan du lära känna Ikano Bostads styrelse och ledningsgrupp 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?