Annons

Zetadisplays omsättning minskar men marginalen ökar

Det digitala tjänste- och mjukvarubolaget Zetadisplay hade förbättrad lönsamhet men lägre omsättning under det tredje kvartalet 2020.

Kvartalets nettoomsättning uppgick till 86,9 miljoner kronor (100), en minskning med 13,3 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Projektförsäljningen påverkades fortsatt av en återhållsamhet i kundledet som följd av covid-19 och var 27 procent lägre än motsvarande period förra året, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Saas-intäkterna steg samtidigt till 38,4 miljoner kronor (33,0).

Bruttomarginalen uppgick till 52,8 procent (50,4) som resultat av högre andel SaaS-intäkter.

Periodens ebitda-resultat uppgick till 13,6 miljoner kronor (13,2), med en motsvarande marginal om 15,6 procent (13,2).

Zetadisplay uppger att den fördröjning och förskjutning på efterfrågan av nya projekt som bolaget har sett under de gångna två kvartalen, kommer alltmer tillbaka till mer normala nivåer.

Zetadisplay bedömer att årets omsättningsminskning på projekt och hårdvara kommer att återhämtas men det är osäkert när.

”Vi har sett positiva signaler under förra kvartalet om en återgång till högre projektvolymer, men en tilltagande osäkerhet på marknaden gör det svårt att prognostisera när återgången kommer att ske”, skriver Zetadisplay.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?