Annons

Zenicor växer så det knakar

Medicinteknikbolaget Zenicor redovisar en ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även en minskad förlust på sista raden.

Omsättningen uppgick till 3,4 miljoner kronor (2,8), en ökning med 21 procent mot föregående år, vilket innebär att det är bolagets bästa tredje kvartal någonsin.

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (-1,3). Det negativa rörelseresultatet beror till stor del på extraordinära kostnader kopplade till Zenicors personaloptionsprogram. Justerat för extraordinära kostnader blev rörelseresultatet -0,9 miljoner kronor.

Resultatet före och efter skatt var -1,1 miljoner kronor (-1,3). Resultat per aktie hamnade på -0,23 kronor (-0,27).

"Trots att kvartalet normalt är årets säsongsmässigt svagaste ökade intäkterna med 21 procent, vilket är ett kvitto på att den underliggande affären fortsätter utvecklas enligt plan. Vi fortsätter att återinvestera våra intäkter i tillväxt, vilket kommer göra oss till ett både större och lönsammare företag", kommenterar vd Mats Palerius.
Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?