Annons

Zenicor minskar förlusten

Zenicor fortsatte att visa tillväxt under det tredje kvartalet och det negativa rörelseresultatet forstätter att minska.

Det framgår av delårsrapporten.

Bolaget har som mål att ha ett positivt kassaflöde under fjärde kvartalet. Under det tredje kvartalet uppgick kassaflödet totalt till drygt -1 miljoner kronor och under niomånadersperioden uppgick det till -2,8 miljoner.

Socialstyrelsen lämnade i oktober en remissversion gällande införande av ett nationellt screeningprogram för förmaksflimmer. Socialstyrelsen skriver att det i dagsläget saknas vetenskaplig evidens för att ett screeningprogram skulle minska strokeincidensen.

Strokestop-studien med Zenicor-EKG väntas ge första resultat i mitten av 2017.

"Vi är övertygade om att detta resultat kommer att ge denna vetenskapliga evidens", skriver bolaget.

Zenicor planerar tillsammans med forskare och sjukvårdshuvudmän flera projekt inom förmaksflimmerscreening i olika länder. Ett exempel är Silence-projektet och inom de kommande sex månaderna räknar Zenicor med att det startas ett flertal internationella screeningprojekt med Zenicor-EKG, bland annat i Tyskland, Skandinavien och Storbritannien.

Omsättningen blev 2,8 mln kronor (2,6) och rörelseresultatet -1,3 mln kronor (-1,6).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?