Annons

Zenergy redovisar en minskad förlust

Zenergy, som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbesparande moduler och byggelement, redovisar en minskad förlust efter skatt på -4,3 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-20,3).

”Ordern till svenska staten, uppgörelsen med K-fastigheter och inte minst de båda långsiktiga avtalen med Defigo och Pansanté visar att vi är på väg att konkretisera den affärsutveckling som Zenergy behöver för att gå mot lönsamhet”, skriver vd Johan Olofsson i rapporten.

Bolaget genomförde under det första halvåret en rekonstruktion som en följd av en akut likviditetsbrist under det andra kvartalet.

”Under hela det andra halvåret 2019 har styrelsen arbetat fokuserat med att implementera Zenergys nya inriktning”, skriver Johan Olofsson.

Nettoomsättningen exklusive hyresintäkter och övriga rörelseintäkter uppgick till 2,8 miljoner kronor (2,4).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?