Annons

Zalandos försäljning sämre än väntat

Den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando omsatte preliminärt 1.086-1.094 miljoner euro under årets fjärde kvartal (869), motsvarande en försäljningstillväxt på cirka 25 procent räknat på mittpunkten i det preliminära intervallet.

Väntat var en försäljningstillväxt om 30,2 procent till 1.131 miljoner euro, enligt Bloombergs insamling inför rapporten.

Zalandos justerade rörelseresultat (justerat för aktiebaserade löner) under det fjärde kvartalet uppgick till 81-104 miljoner euro (72) och rörelsemarginalen blev därmed cirka 7,5-9,5 procent (8,3). Väntat här var 84 miljoner euro, motsvarande en marginal på 7,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?