ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Zalandorivalen Asos rapportrasar

Asos-aktien faller kraftigt på Londonbörsen efter att vd skapat tvivel kring årets tillväxttakt. Kinnevik-innehavet Zalando dras med i djupet.

En olycka kommer sällan ensam. England åkte ur fotbolls-VM på onsdagen, och på torsdagen rasar den Londonbaserade nätmodehandlaren Asos aktie. 

Försäljningen för det millennialsinriktade bolaget steg med 22 procent till drygt 800 miljoner pund under mars till juni i år, vilket var en tydlig inbromsning från de 27 procent bolaget rapporterade för de föregående sex månaderna.

Bolaget säger nu att tillväxttakten för räkenskapsåret, som just gått in på upploppet, därför lär hamna i "nedre änden" av det tidigare guidade intervallet på 25-30 procent.

Å andra sidan uppgav bolaget att bruttomarginalen steg mer än väntat, med 1,3 procentenheter.

Asos delar in sitt räkenskapsår, som sträcker sig från september till augusti, i fyra perioder om 4, 2, 4 och 2 månader. Det nuvarande räkenskapsårets sista period, juli-augusti, har enligt vd Nick Beightons rapportkommentar börjat bra, särskilt vad gäller fullprisförsäljningen.

I valet mellan den sänkta guidningen och de två positiva faktorerna - bruttomarginalen och den optimistiska julikommentaren - valde marknaden att ta fasta på det förstnämnda. Vid 10-tiden svensk tid av Asos-aktien ned cirka 8 procent i livlig handel.

Aktien drog med sig Kinneviks största innehav Zalando, som var ned cirka 3 procent i Frankfurt. Dansken Anders Holch Povlsen är storägare i båda: han är störst i Asos med nästan 30 procent av aktierna, och näst störst efter Kinnevik i Zalando med lite drygt 10 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies