Annons

Zalando vinstvarnar - skyller på varm sommar

Kinneviks modejätte Zalando vinstvarnar. 

Bolaget hänvisar till en lång och varm sommar.

"Höga temperaturer försenar starten av höst- och vintersäsongen", skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Bild:Jack Mikrut och Michael Sohn

Bolaget uppger i ett pressmeddelande att den ovanligt varma och långa sommaren samt försenade omställningen till höst- och vintersäsongen har haft en negativ påverkan på intäktstillväxten och det justerade rörelseresultatet.

"Augusti och september 2018 har karakteriserats av fortsatt höga temperaturer i hela Europa vilket hämmat konsumentefterfrågan. Detta syns i en generellt sett minskad klädförsäljning under denna period och leder till högre reor än i fjol. Vidare, höga temperaturer försenar starten av höst/vintersäsongen som i början präglas av fullpriser och högmarginalprodukter", skriver Zalando i pressmeddelandet.

För helåret 2018 spår Zalando att intäktstillväxten hamnar i ”den nedre delen” av intervallet 20-25 procent, mot tidigare ”nedre halvan” av samma intervall. 

Det justerade rörelseresultatet väntas bli 150-190 miljoner euro mot tidigare nedre delen i intervallet på 220-270 miljoner euro. Enligt Bloomberg väntades en rörelsevinst på 199 miljoner euro för helåret.

För det tredje kvartalet spås intäktstillväxten och det justerade rörelseresultatet bli betydligt under analytikernas estimat, vilka i genomsnitt uppgår till 19,8 procent i intäktstillväxt och -2 miljoner euro i justerat rörelseresultat.

Zalando släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 6 november. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera