ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ytterligare en Trump-medarbetare avgår

  • Foto: Evan Vucci

Ytterligare en anställd i Vita huset har sagt upp sig efter anklagelser om hustrumisshandel. Stabschefen John Kelly rapporteras vara villig att avgå med anledning av hur han hanterat den växande skandalen.

Skandalen kring hustrumisshandel i den politiska maktens hjärta i USA växer. Tidigare i veckan avgick stabssekreterare Rob Porter efter anklagelser om hustrumisshandel. På fredagen valde även talskrivaren David Sorensen att säga upp sig efter liknande anklagelser kommit från hans fru.

Enligt Vita husets talesperson Raj Shah blev anklagelserna mot David Sorensen först kända på torsdagen. Omgående ska man ha konfronterat talskrivaren med uppgifterna, anklagelser som han själv avvisar.

Sorensens ex-fru vittnar om flera fall av våld. Till tidningen The Washington Post säger hon att talskrivaren bland annat ska ha kört över hennes fot och släckt en cigarett på hennes hand.

Kellys chefer har sagt att de inte anser att det är någon överhängande risk att han behöver avgå, och uppger att han inte har gjort något formellt erbjudande.

När skandalen kring Porter, vars båda exfruar anklagar honom för misshandel, började rullas upp för några dagar sedan, försvarade Kelly honom och kallade honom "rättrådig och hederlig".

Även USA:s president Donald Trump har hyllat Porter och sagt att det är en "tuff tid" för hans tidigare medarbetare.

"Han säger att han är oskyldig, och det måste man komma ihåg. Han sade väldigt tydligt i går att han är oskyldig", säger Trump, rapporterar Reuters.

Presidenten uttryckte däremot inte medkänsla med de två kvinnorna, som vittnat om verbal och fysisk misshandel som de säger sig ha utsatts för när de var gifta med Porter.

Kelly uppgav i fredags att han fått information i november om att Porter anklagades för misshandel, men inte känt till omfattningen förrän denna vecka.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer