Annons

Ytterligare en stjärnkrog stänger – ”jag behöver en paus”

Tvåstjärniga Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås stänger efter sommaren, den 30 september.

Daniel Berlin.
Daniel Berlin.Foto:Jesper Frisk

”Jag behöver en paus, främst av familjeskäl men också för att få tid att utveckla restaurangen. Ibland kommer du till en punkt då du måste stanna upp och fokusera på andra saker – och där är jag nu. Jag vet i dagsläget inte när krogen öppnar igen, men när den väl gör det kommer det att bli med nya krafter, säger Daniel Berlin på sitt Instagramkonto. 

Med sitt läge drygt en timmes bilväg från Kastrup har Daniel Berlin, i likhet med andra stjärnkrogar, varit avskuren från internationella besökare under coronapandemin. Krogen är bara öppen tre dagar i veckan, men är fullbokad fram till sista september.

Daniel Berlin Krog är en av bara en handfull restauranger som fått full pott, 25 poäng, i Di Weekends krogtester, två gånger till och med. 2016 fick krogen en stjärna i franska Guide Michelin och 2018 kom den andra.

Därmed har två av Sveriges internationellt mest uppmärksammade restauranger stängt på kort tid. I julas, innan coranapandemin bröt ut, stängde Fäviken Magasinet i Jämtland, också den med två stjärnor i Guide Michelin. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?