1515

Ytterligare en person anhållen för inblandning i terrordådet

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för inblandning i terrordådet på Drottninggatan. Polisen och Säpo har tillsammans genomfört gripandet, enligt ett pressmeddelande.

Bild:TT

Personen anhölls under söndagen. Senast vid lunch på onsdag måste åklagaren besluta om personen ska begäras häktad eller inte.

Någon information om brottsmisstanke eller misstankegrad lämnas inte ut.

"Det är ju rätt anmärkningsvärt", säger terrorforskaren Magnus Ranstorp om det faktum att polis och åklagare varken uppger brottsmisstanke eller misstankegrad.

"Det ska de ju göra", säger han till TT.

Varför polis och åklagare nu är så extremt hemlighetsfulla går det bara att spekulera i.

"Det kan vara så att de inte vill säga någonting för att det kan finnas ytterligare personer som är misstänkta. Då vill man inte flagga för tydligt för dem att de är under lupp."

Ranstorp hoppas att det kommer att hållas en presskonferens angående anhållandet.

"Det är ju viktigt att man klargör i sådana här fall vad det är som sker så att det inte blir några oklarheter."

Advokat Karl Harling är försvarare åt den person som anhållits i utredningen om terrordådet i Stockholm den 7 april.

"I det här läget har jag bara en kommentar och det är att jag kan bekräfta att jag har blivit förordnad som försvarare", säger han till TT.

TT: Vilket brott är din klient misstänkt för?

"Det har jag ingen kommentar till, i det här läget."

TT: Har du träffat din klient?

"Ingen kommentar till det heller, i nuläget."

Fyra människor dödades när en lastbil kördes in på Drottninggatan i centrala Stockholm. En misstänkt gärningsman, 39-årige Rakhmat Akilov från Uzbekistan, har via sin advokat erkänt dådet och sitter häktad sedan den 11 april.

Stockholms landsting har sedan i morse avslutat det stabsläge som påbörjades efter terrordådet, skriver landstinget på sin hemsida.

Av dem som skadades i attacken är det nu bara en person som fortfarande vårdas på akutsjukhus, dock ej på intensivvårdsavdelning.

 


Innehåll från AccountorAnnons

Så hinner fastighetsägare med all vårens administration

Det är tufft för fastighetsägare att hinna med våren, en stor administrativ puckel. Och en utmaning att ha personal med rätt kompetens. Då är det smidigt att lägga över arbetet på experter som arbetar heltid med detta.

Vi har pratat med Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor, som hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet.

 - Många fastighetsbolag ska vara klara med sin årshantering redan det första kvartalet eller senast sista juni. Och det är inte samma arbete som görs på hösten hos ett fastighetsbolag som man gör på våren med årshantering och konsolideringar. Det är arbete som kräver en helt annan kompetens, säger Anna.

Det går att spara mycket pengar för ett fastighetsbolag på att göra rätt, oavsett om det gäller ränteavdragsbegränsningar, moms, att skatteoptimera fastigheterna eller Inkomstskattprocessen.

- Det går oftast inte att motivera att ha en momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist inhouse hos ett fastighetsbolag. Men på Accountor har vi det. Jag och mina kollegor arbetar dessutom bara med detta och vi är därför vassare än om man är allmänkunnig inom ekonomi. Det kommer ständigt nya regler och uppdateringar t ex inom momsområdet och det är vårt jobb att vara uppdaterade och se till att våra kunder använder reglerna så det är förmånligt för dem, fortsätter Anna.

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Läs mer om Accountors tjänster här.  

Accountor ligger i framkant inom mycket, även gällande automatisering och flöden. De ser över att man arbetar effektivt med sin ekonomi.

- Även hos företag som tycker att de är ganska digitala och har en effektiv process så har jag sett att vi kan göra stor skillnad genom att effektivisera ytterligare. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de bästa systemen och de effektivaste processerna – när vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt samma läge som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens hos oss och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som har tufft att hinna med årshanteringen nu på våren så vill jag bara säga: lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan ni ägna er åt annat, avslutar Anna. 

Om Accountor:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?