Annons

Yoko Ono nobbar läsken John Lemon

Läskedrycken John Lemon har inte alls fallit Yoko Ono i smaken.

Inför hotet från John Lennons änka om att bli stämda för varumärkesintrång har nu det polska bolaget som tillverkar läsken i bland annat smakerna cola, lime och päron gått med på att byta namn till "On Lemon" i stället.

Det familjeägda bolaget som förutom Storbritannien även distribuerar läsken till 13 andra länder har hävdat att man inte alls försökt dra nytta av den förre Beatlesartistens namn men inför hot om skadestånd på 500 pund per såld flaska, drygt 5 000 kronor, valde man nu att backa.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?