Yield vill dela ut innehav – flyttas till observationslistan

Styrelsen i Aktietorgsbolaget Yield Life Science har beslutat föreslå årsstämman i februari att till aktieägarna i Yield Life Science dela ut en så stor del av innehavet i onkologibolaget Isofol Medical som möjligt. Aktietorget har därför beslutat att flytta handeln i investeringsbolaget Yield Life Science aktie till observationslistan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förslaget innebär att för var sextonde aktie i Yield Life Science ges rätt till en aktie i Isofol Medical, enligt ett pressmeddelande.

Innehavet i Isofol Medical är enda tillgången i Yield Life Science och Yield Life Science äger i dag motsvarande cirka 3 procent av aktiekapitalet i Isofol Medical.

"Yield Life Science har aktivt arbetat med Isofol Medical sedan 2008. Nu ser vi att bolaget är på rätt väg när det gäller att kunna registrera bolagets läkemedelskandidat Modufolin. Det är därför naturligt att Yields aktieägare har ett direkt ägande i bolaget", säger Tommy Marklund, ordförande i Yield Life Science.

Om årsstämman bifaller förslaget till utdelning, minskar Yield Life Science innehav i Isofol Medical från 969.251 stycken aktier till 33.470. Yield Life Science kan därefter bli föremål för en strukturaffär eller avveckling av verksamheten, skriver bolaget.

Aktietorget har beslutat att flytta handeln i investeringsbolaget Yield Life Science aktie till observationslistan.

Bakgrunden är att Yield Life Science föreslås dela ut nästan hela innehavet i Isofol Medical till aktieägarna. Innehavet i Isofol Medical är enda tillgången i Yield Life Science. Yield Life Science kan efter utdelningen komma att bli föremål för en strukturaffär eller avveckling av verksamheten, vilket en bolagsstämma i så fall beslutar om.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?