Annons

Yield vill dela ut innehav – flyttas till observationslistan

Styrelsen i Aktietorgsbolaget Yield Life Science har beslutat föreslå årsstämman i februari att till aktieägarna i Yield Life Science dela ut en så stor del av innehavet i onkologibolaget Isofol Medical som möjligt. Aktietorget har därför beslutat att flytta handeln i investeringsbolaget Yield Life Science aktie till observationslistan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förslaget innebär att för var sextonde aktie i Yield Life Science ges rätt till en aktie i Isofol Medical, enligt ett pressmeddelande.

Innehavet i Isofol Medical är enda tillgången i Yield Life Science och Yield Life Science äger i dag motsvarande cirka 3 procent av aktiekapitalet i Isofol Medical.

"Yield Life Science har aktivt arbetat med Isofol Medical sedan 2008. Nu ser vi att bolaget är på rätt väg när det gäller att kunna registrera bolagets läkemedelskandidat Modufolin. Det är därför naturligt att Yields aktieägare har ett direkt ägande i bolaget", säger Tommy Marklund, ordförande i Yield Life Science.

Om årsstämman bifaller förslaget till utdelning, minskar Yield Life Science innehav i Isofol Medical från 969.251 stycken aktier till 33.470. Yield Life Science kan därefter bli föremål för en strukturaffär eller avveckling av verksamheten, skriver bolaget.

Aktietorget har beslutat att flytta handeln i investeringsbolaget Yield Life Science aktie till observationslistan.

Bakgrunden är att Yield Life Science föreslås dela ut nästan hela innehavet i Isofol Medical till aktieägarna. Innehavet i Isofol Medical är enda tillgången i Yield Life Science. Yield Life Science kan efter utdelningen komma att bli föremål för en strukturaffär eller avveckling av verksamheten, vilket en bolagsstämma i så fall beslutar om.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera