Annons

Yahoo: Risk att Verizon backar ur affär

Yahoo har i sin senaste kvartalsuppdatering under riskfaktorer lagt till möjligheten att Verizon väljer att avstå förvärvet av bolagets internettillgångar.

IT-jätten hänvisar till det massiva hackerintrånget som ägde rum för två år sedan som en anledning för Verizon att inte fortskrida med affären eller eventuellt omförhandla villkoren i den.

Verizon och Yahoo har tidigare kommit överens om en prislapp på 4,8 miljarder dollar för tillgångarna.

Yahoo uppgav vidare i uppdateringen att intrånget inte har inneburit några väsentliga kostnader för bolaget. Däremot kan sådana väntas i framtiden då bolaget står inför 23 stämningar som är relaterade till händelsen.

Verizon har avböjt att kommentera.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?