Yahoo: 32 miljoner konton hackade

Internetjätten Yahoo uppger att hackare fått åtkomst till omkring 32 miljoner användarkonton under de senaste två åren genom att använda "falska kakor".

Marissa Mayer
Marissa MayerBild:AP

Enligt företaget kan hackerattacken kopplas samman med "samma statsstödda hackare" som tros vara ansvariga för intrånget 2014, då minst en halv miljard användare påverkades.

Yahoo har nu agerat och det går inte längre att komma åt användarkontona på detta sätt.

I december i fjol meddelade Yahoo ytterligare ett enormt intrång, där data om över en miljard användare stulits. Det ska ha skett i augusti 2013 och är inte direkt kopplat till intrånget 2014, som avslöjades först i september förra året.

Enligt ett uttalande under onsdagen har intrången kostat Yahoos vd Marissa Mayer hennes årsbonus, sedan en utredning visat att bolaget vetat om hackerattackerna innan Verizonaffären och att ledningen misskött hanteringen av dem.

Mayer uppger att hon begärt att hennes bonus i stället delas ut till "företagets hårt arbetande anställda".

Yahoo ligger bakom tjänster som Yahoo Mail, Flickr och Tumblr. Verizon, USA:s största mobiloperatör, ska köpa Yahoos kärnverksamhet. Affären väntas slutföras i juli.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?