Annons

XXL rusar på Oslobörsen efter ny köprekommendation

Efter att den norska sportkedjan XXL har förstärkt sin balansräkning, fått lättare lånevillkor (kovenanter) och dragit ned lagernivåerna börjar bolaget komma i form för att kunna dra nytta av de utsikter som väntas förbättras från och med det andra kvartalet. 

Det menar DNB Markets, som var rådgivare till XXL i samband med den emissionen i maj, när banken återupptar bevakningen av bolaget och aktien med en köprekommendation. 

DNB bedömer att XXL står inför strukturella utmaningar i ett mer långsiktigt perspektiv, medan utsikterna kortsiktigt ser starka ut. 

”Vi tror fortsatt att sportdetaljhandelsmarknaden står inför signifikanta strukturella utmaningar i spåren av en ökad konkurrens inom e-handelssegmentet, en ökad direktförsäljning till kund av populära varumärken och en andrahandsmarknad med mer aktivitet”, skriver banken, som samtidigt bedömer att dessa negativa faktorer i ett kortsiktigt perspektiv mildras av en stark inhemsk konsumtion, och här hänvisar DNB till reserestriktioner och till den branschkonsolideringen som skett på senare tid.  

”Vi spår att ebitda-resultatet för det andra kvartalet kommer att landa kring 255 miljoner kronor, när vi utgår från en försäljningstillväxt om 12,6 procent”, skriver DNB som tror att efterfrågan under april och maj varit ”solid” efter en svag marsmånad.  

DNB sätter riktkursen för XXL-aktien till 18,00 norska kronor. Vid 11.00-tiden på tisdagen handlas XXL upp nästan 10 procent till 16,33 kronor. 

Sedan årsskiftet är aktien upp drygt 13 procent. Sett över de två senaste åren har kursen backat nästan 75 procent. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?