ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

XXL öppnar i Österrike

Den norska sportkedjan XXL ska öppna flera nya varuhus i Österrike till hösten, och så småningom i andra tyskspråkiga länder.

Det skriver norska Dagens Næringsliv på måndagen, och citerar en vd-intervju i branschnyhetssajten sportsbransjen.no.

"Kontrakt för flera varuhus i Österrike kommer att föreligga om inte så länge", sade XXL-vd:n Fredrik Steenbuch till Sportsbransjen, som uppger att två varuhus i Wien ska slås upp till hösten. På www.xxlsports.at gör bolaget reklam för och söker personal till dessa varuhus.

Efter Österrike ligger Tyskland och Schweiz i planerna, liksom flera andra städer i Österrike, heter det vidare i intervjun.

I dagsläget har XXL varuhus i Norge, Sverige och Finland, samt bedriver e-handel i Danmark. Att bolaget riktat blickarna längre söderut en tid är dock ingen nyhet: i årsredovisningen för 2015 nämndes exempelvis att man hade identifierat alpregionen som möjliga nya marknader, med ambitionen att introducera konceptet i regionen sent år 2017 eller tidigt år 2018.

Aktien handlas på Oslo-börsen med ett börsvärde på 12,9 miljarder norska kronor och p/e-talet 20,2, sett till vilken vinst som enligt SME Direkt väntas i år.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies