ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

XXL byter Sverigechef igen

  • Janicke Blomsnes Foto: XXL

Vd-stolen i sportkedjan XXL Sverige har blivit en katapultstol. Nu ska den tillfälliga lösningen Janicke Blomsnes bli permanent.

Vice vd Janicke Blomsnes blir ny Sverigechef för norska sportkedjan XXL. Hon tar över efter Andreas Stenman som bara hann sitta i fyra månader på posten.

”Det var dessvärre inte en helt perfekt matchning och därför är det bättre att vi går åt olika håll, hellre förr än senare”, säger Tolle Gröterud, IR-chef på XXL som är noterat på Oslobörsen.

Andreas Stenman arbetade som försäljningschef på Rusta innan han tog jobbet på XXL som han nu snabbt lämnar.

”Det var en gemensam överenskommelse. Han valde att lämna oss och då får vice vd Janicke Blomsnes ta ett steg uppåt”, säger Tolle Gröterud.

XXL har haft svårt de senaste åren att hittar rätt Sverigechef. Det började sommaren 2014 då Marcus Wibergh flyttade till Norge och ersattes av Lars Bengtsson. Marcus Wibergh hade då varit med sedan XXL etablerades i Sverige 2010.

Men Lars Bengtsson valde att hoppa av redan efter 11 månader och sommaren 2015 fick Marcus Wibergh kliva in i vd-rollen igen. Men han sade upp sig i våras och blev nyligen utsedd till vd för konkurrenten Intersport Sverige. XXL:s vice vd Janicke Blomsnes fick hoppa in tillfälligt i väntan på att Rustas marknadschef Andreas Stenman skulle ta över.

I september var det dags för Andreas Stenmans entré, men han stannade bara fyra månader och nu blir Janicke Blomsnes permanent Sverigechef.

”Det är bra att vi hittat en intern lösning och hon kan XXL och har varit med att bygga upp XXL”, säger säger Tolle Gröterud som säger att chefskarusellen de senaste åren inte har påverkat XXL i Sverige.

XXL har i dag 22 varuhus i Sverige.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies