Xspray föreslår riktad nyemission om 1.350.000 aktier

Produktutvecklingsbolaget Xspray Pharma har beslutat att föreslå en riktad nyemission om 1.350.000 aktier till en teckningskurs om 65 kronor per aktie. Därmed tillförs bolaget cirka 88 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bolaget avser att använda likviden från nyemissionen till att finansiera utveckling av upp till fyra nya produktkandidater baserade på bolagets HyNap-plattform. 

Nyemissionen är riktad till ett antal utvalda investerare som kommer att teckna den fullt ut i enlighet med separata avtal, inklusive Robur Ny Teknik, familjen Niclas Ericsson, Unionen och Nyenburgh. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?