1515
Annons

Xspray föreslår riktad nyemission om 1.350.000 aktier

Produktutvecklingsbolaget Xspray Pharma har beslutat att föreslå en riktad nyemission om 1.350.000 aktier till en teckningskurs om 65 kronor per aktie. Därmed tillförs bolaget cirka 88 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bolaget avser att använda likviden från nyemissionen till att finansiera utveckling av upp till fyra nya produktkandidater baserade på bolagets HyNap-plattform. 

Nyemissionen är riktad till ett antal utvalda investerare som kommer att teckna den fullt ut i enlighet med separata avtal, inklusive Robur Ny Teknik, familjen Niclas Ericsson, Unionen och Nyenburgh. 

Fler butiker utsatta för stölder

Stölderna inom handeln fortsätter att öka. Trygghetsbarometern från Svensk Handel visar att andelen butiker som drabbats ökade under tredje kvartalet.

Foto:Peter Lydén/TT

Nästan varannan handlare uppger att de blivit utsatta för brott under perioden. Totalt är det 46 procent, 5 procentenheter mer än föregående kvartal.

”Trenden är lika oroväckande som den är tydlig, allt för många handlare utsätts på kontinuerlig basis för stölder, hot och bedrägeriförsök. Nu ser vi att stölderna återigen ökar och många handlare vittnar om att de ser över sina sortiment. Det går helt enkelt inte att ha kvar vissa varor i butik”, säger Nina Jelver, tillförordnad säkerhetschef på Svensk Handel.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera