1515

Xintela genomför företrädesemission

Xintela har beslutat att genomföra en företrädesemission av högst 8.282.154 aktier som vid full teckning tillför bolaget cirka 24,8 miljoner kronor.

Emissionen är garanterad till cirka 60 procent genom garantiåtagande. Allmänheten ges rätt att teckna i emissionen.

Teckningskursen är 3 kronor per aktie och företrädesrätten är att varje aktie i Xintela berättigar till en (1) teckningsrätt. Elva (11) teckningsrätter berättigar till teckning av tre (3) nya aktier.

Motivet till emissionen är att stärka kassan och ge bolaget större utrymme att slutföra pågående förhandlingar om samarbeten och licensieringar i bolagets utvecklingsprojekt inom cellterapi och onkologi samt att knoppa av onkologiverksamheten till det nybildade dotterbolaget Targinta och förbereda finansiering av det nya bolaget. 

Likviden kommer också att användas till att färdigställa processer och kvalitetssystem för produktion av stamceller i bolagets egen GMP-anläggning, ansöka om produktionstillstånd för kliniska studier från Läkemedelsverket, återbetala hela eller delar av det lån som upptogs under november 2017 samt att genomföra kompletterande prekliniska studier inför ansökan om klinisk studie på människa.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?