1515
Annons

Xintela avbryter och gör om emission

Biomedicinföretaget Xintela, listat på First North, avbryter den planerade företrädesemissionen. Istället avser bolaget att genomföra en riktad emission till en strategisk investerare om minst 25 miljoner kronor. 

Teckningskursen i emissionen är 6 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Den exakta storleken på emissionen kommer att diskuteras de närmsta dagarna och Xintela kommer återkomma med mer detaljer och en kallelse till en ny extra bolagsstämma inom kort, uppger bolaget.

"Syftet med den riktade emission och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att på ett skyndsamt sätt kunna säkerställa det kapitalbehov som bolaget har för verksamheten och dessutom till förmånlig teckningskurs samtidigt som emissionen riktas till en strategisk viktig investerare", skriver Xintela. 

Säkerhetskoncern ber SL avsluta avtal

First North-listade säkerhetskoncernen Nordic Level har bett Trafikförvaltningen i Stockholm att inte förlänga bolagets avtal kring bevakningstjänster för Stockholms Lokaltrafik, SL. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Avtalet med SL har gett intäkter på 48 miljoner kronor för Nordic Level, men har inneburit en förlust. 

Avtalet inleddes i april 2019 och sträcker sig över fyra år med en option på ytterligare två år. SL har enligt Nordic Level beslutat att inte utnyttja optionen efter bolagets begäran. Det innebär att avtalet löpet ut 31 mars 2023. 

”Vi bedömer inte att vår kommunicerade omsättningstakt om 450 miljoner kronor per år kommer påverkas med anledning av avtalets upphörande”, skriver bolaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera