1515
Annons

Xbrane skiftar strategiskt fokus

Styrelsen för Xbrane har beslutat att skifta strategiskt fokus i bolagets produktportfölj till så kallade biosimilarer. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Till följd av bolagets strategiska fokus av kapital och resurser på biosimilarer kommer fortsatt utveckling av generiska långtidsverkande injicerbara läkemedel utöver Spherotide (generisk långtidsverkande triptorelin) endast att drivas vidare om ytterligare resurser blir tillgängliga", skriver bolaget. 

Det Xbrane kallar bolaget ledande biosimilar, Xlucane, ska gå in i en registreringsgrundande klinisk studie. Bolaget ska accelerera utvecklingen av Xcimzane och Xoncane och kommer att initiera utveckling av två ytterligare biosimilarer på biologiska läkemedel med patentutgång 2026-2028, enligt pressmeddelandet. 

Biosimilar är ett biologiskt läkemedel som liknar ett godkänt biologiskt läkemedel.

Nord Stream 2 tömd på gas

Nord Stream 2 är tömd på gas, skriver danska Energistyrelsen på Twitter. Det rapporterar danska TV2.

Foto:Forsvaret, Danska Försvaret

Prognosen efter att läckorna på de båda gasledningarna upptäcktes i början av veckan var att gasen kunde vara slut på söndagen. Nu uppger företaget Nord Stream för Energistyrelsen att det har uppstått ett stabilt tryck i ledningen, vilket tyder på att all gas har läckt ut.

Det framgår inte hur statusen är för Nord Stream 1.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera