Annons

Xavitechs nyemission övertecknad

Pumpbolaget Xavitech avslutade den 19 februari teckningstiden i bolagets nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. 

Nyemissionen tecknades till 8,5 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad om 168 procent. 

Bolaget kommer tillföras 4,7 miljoner kronor efter emissionskostnader på 0,4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Tack till alla som har deltagit i emissionen och därmed bekräftat stöd för vår satsning på en ny produkt inom avancerad sårvård, en pump för NPWT.  Nu går vi vidare med rekrytering och bildande av det medicintekniska dotterbolaget som skall färdigställa produkten", säger vd Henrik Sjöström.

Nyemissionen tecknades till 88 procent med stöd av teckningsrätter och resterande del utan stöd av teckningsrätter. Bolaget emitterar 0,42 miljoner B-aktier och har därefter 2,97 miljoner aktier utestående inklusive onoterade A-aktier.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?