ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wise Group rusar efter stark rapport

Wise Group steg på onsdagsmorgonen, i spåren av en delårsrapport som visade en 16-procentig omsättningsökning och förbättrat rörelseresultat för det första kvartalet i år.

"2018 inleds starkt trots att föregående år avslutades något svagare än väntat", skriver bolaget. 

Under första kvartalet steg omsättningen 16 procent till 228 miljoner kronor och för jämförbara enheter var ökningen 11 procent.

Ebitda-resultatet steg till 13,8 miljoner kronor (9,5) och rörelseresultatet ökade till 10,5 miljoner kronor (7,3).

"En god arbetsmarknad har lett till att efterfrågan på våra tjänster är fortsatt hög. Värt att nämna är att verksamheten i våra regioner Göteborg och Malmö inklusive Öresund har en positiv trend och uppvisar förbättrad lönsamhet", kommenterar vd Ingrid Höög i rapporten.

Segmentet HR konsulting & Ledarutveckling utmärker sig positivt under perioden medan segmentet Rekrytering & Konsultuthyrning, med en andel på 60 procent av den totala omsättningen, går tillfredsställande" och både omsättning och resultat har förbättrats jämfört med föregående år. 

"Vi upplever dock en viss tröghet i affären främst i Stockholm kopplat till kandidatbrist och konkurrens om kandidaterna inom vissa kompetensområden", skriver vd.

Ingrid Höög bedömer att Wise "ska kunna visa en fortsatt positiv resultatutveckling under kommande kvartal".

Dryga 20 minuter in i handeln var Wise upp 7,3 procent till 64:40 kronor på en sjunkande Stockholmsbörs.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies