Annons

Wikström helt petad från EU-listan – hon är nytt förstanamn

Karin Karlsbro är Liberalernas nya förstanamn i EU-valet. Den petade EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) finns inte alls med på valberedningens förslag till EU-lista.

Cecila Wikström.
Cecila Wikström.Foto:Naina Helen Jama/TT
Karin Karlsbro.
Karin Karlsbro.Foto:Pressbild/TT

”Cecilia Wikström finns inte med på listan eftersom hon valde att prioritera sina två bolagsuppdrag. Vi följer de beslut som partistyrelsen tagit och de rekommendationer som etikkommittén gav partistyrelsen”, säger valberedningens ordförande Olle Schmidt till TT.

Wikström har sagt att hon är beredd att stå på någon annan plats än första, som hon petades från av partiledningen för några veckor sedan.

Enligt Wikström är det så många som hört av sig och bett henne att kandidera på någon annan plats. Hon skulle då kunna bli vald ändå genom personröster. Men valberedningen har alltså valt att peta henne helt från listan.

Karin Karlsbro är 48 år och bosatt i Stockholm. Hon är utbildad jurist och jobbar i dag som hållbarhetschef inom fastighetsbranschen. Hon har tidigare varit ordförande i Liberala ungdomsförbundet och jobbat för Nyamko Sabuni när hon var integrationsminister.

”Karin är en påläst, kunnig och engagerad liberal”, säger Olle Schmidt och lyfter särskilt fram hennes engagemang för klimat och miljö.

Enligt Schmidt finns det ett starkt stöd för Karin Karlsbro i partiet.

”Hon är inte så välkänd för svenskar i allmänhet, men det kommer hon att bli för hon är en lysande god debattör. Henne knäpper man inte nötter med om man inte har goda argument”, säger Schmidt.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?