Annons

Wikipedia stänger sajt i upphovsrättsprotest mot EU

Det nätbaserade uppslagsverket Wikipedia stänger ner sin tyska sajt i 24 timmar nästa torsdag i protest mot EU:s lagförslag om förändrad upphovsrätt, som enligt Wikipedia hotar Europas yttrandefrihet.

Det skriver den icke-vinstinriktade stiftelsen bakom den internationella nätencyklopedin i ett Twitter-meddelande.

EU-lagen har vållat häftig debatt då stora nätaktörer som Wikipedia, Facebook FB +0,62% Dagens utveckling , Google och Twitter om förslaget går igenom tvingas ta ansvar för innehåll som användare publicerar. Kritiker menar att de uppladdningsfilter som bolagen väntas skydda sig med kommer leda till en försämring av yttrandefrihet på nätet och i sista hand risker för censurlika förhållanden.

Exempelvis kan användandet av memes och gif-filer, illustrativa korta videoklipp som kan publiceras för att rulla repetitivt i kommentars- eller meddelandeflöden, begränsas kraftigt. För att skydda sig från stämningar befarar motståndare till förslaget att nätplattformar tvingas installera upplaggningsfilter som inte klarar att ta hänsyn till den mer strikta lagsättningen.

Upphovsrättskyddat material får nämligen användas på dylikt sätt om det citeras, recenseras eller avbildas som karikatyr även efter lagändringen. Men att avgöra om så är fallet blir upp till automatiska algoritmer, som inte tros klara av gränsdragningsuppgiften och av säkerhetsskäl blockerar innehållet.

Bland annat David Kaye, FN:s särskilda sändebud för yttrandefrihet, påpekar just detta i en rapport som släpptes på måndagen. Han menar att direktiven i det nya förslaget riskerar att driva fram censurliknande förhållanden online.

"Det föreslagna direktivet verkar vara ödesbestämt att driva internetplattformar mot att övervaka och förhindra användargenererat innehåll. En så omfattande press på filtrering i förpubliceringsledet är inte varken nödvändigt eller proportionerligt i relation till upphovsrättsbrottslighet på nätet", skriver han.

Den senaste uppdateringen av lagförslaget, som inkluderar undantagsmöjligheter för nya innehållsbaserade plattformar, har mycket liten penetration gällande Europa och innebär inte att den tidigare kritiken mot förslaget på något vis är att anse som undanstädad, skriver David Kaye.

De som riskerar att bli hårdast drabbade är de mindre aktörer och individer som direktivet egentligen är tänkt att skydda, aktörer som inte har råd att bestrida felaktig blockering från nätjättar. 

Således kan direktivet stärka de nu dominerande bolagens monopollika position, vilket i sig är något EU haft som uttalat mål att förhindra och nu försöker motverka bland annat genom så kallad "digital skatt".

En slutgiltig omröstning om den nya lagen väntas i vår.


Innehåll från Visiba CareAnnons

Digitala vårdmöten är här för att stanna

Med hjälp av AI-teknik guidar Visiba Cares tjänst Red Robin patienter och vårdpersonal. 
Med hjälp av AI-teknik guidar Visiba Cares tjänst Red Robin patienter och vårdpersonal. 

Behovet och användandet av digitala lösningar inom vården har ökat drastiskt under coronapandemin. Dessa lösningar kommer fortsätta att nyttjas även efter krisen, menar Peter Tyreholt, produktchef på Visiba Care, och pekar på mer patienttid för vårdgivaren som en av många fördelar. 

Efter coronavirusets utbrott har vården tagit stor plats i debatter och på nyhetssidor. Vårdpersonal är hårt belastad och vård som inte är kopplad till pandemin har skjutits upp. 

- Det kommer inte bli en tydlig avslutning på covid-19 i Sverige inom förutsebar tid, utan vi kommer förmodligen behöva leva med pandemin länge. Samtidigt finns det ett stort behov att börja beta av den vård som blivit uppskjuten. Då är digitala lösningar ett viktigt stöd för att kunna hantera en längre period av en pandemi och samtidigt få den övriga verksamheten att fungera, säger Peter Tyreholt, produktchef på Visiba Care.

Dramatisk ökning av digitala vårdmöten under coronakrisen

Visiba Care grundades 2014 och har sedan dess gett vården möjlighet att möta patienter digitalt, antingen via videosamtal eller chatt beroende på ärende. Behovet av digitala vårdmöten har skjutit i höjden under rådande kris – sedan 11 mars har volymen av digitala möten per dag ökat med 660 procent. 

- Vi har haft en del att göra, milt uttryck. Många av våra befintliga kunder har varit oerhört flexibla i sina arbetssätt och flera av dem ställde om på dagen, säger Peter Tyreholt. 

EXTERN LÄNK: Så funkar Visiba Cares lösning  

Lätt för vårdorganisationer att anpassa sitt vårdutbud med plattformen

Bolaget riktar sig främst till stora vårdorganisationer – som regioner, kommuner eller större privata vårdgivare – till vilka de levererar en skalbar digital plattform under organisationens eget varumärke där de kan öppna en eller flera digitala mottagningar och anpassa sina erbjudanden. Detta har många också gjort under våren. Peter Tyreholt berättar:

- Ett exempel är vårdcentralerna Bra Liv, som är Jönköpings primärvård. De har flera gånger konfigurerat sina vårderbjudanden för att anpassa sig efter händelseutvecklingen av viruset, till exempel att patienter med luftvägssymtom först tas emot digitalt och nu senast för att hantera det utökade uppdraget runt provtagning.

EXTERN LÄNK: Läs hur Visiba Care med hjälp av AI-teknik guidar patienter till rätt plats i vårdkedjan

Peter Tyreholt tror inte att svensk sjukvård kommer att återgå till det normala när väl pandemin har lagt sig. Undersökningar visar exempelvis att både patienter och vårdutövare ställer sig positiva till digitala möten efter att ha provat dem.

- Det har också pratats länge om att flytta point of care, alltså var du behandlas, så nära hemmet som möjligt. Detta kommer nu att öka kraftigt eftersom det blivit tydligare än kanske någonsin att centrala samlingsplatser är sårbara när något är smittosamt, säger han och avslutar:

- Digitalisering erbjuder helt nya sätt att organisera vården och den möjliggör att man kan automatisera många processer, vilket frigör livsviktig tid som vårdgivarna kan lägga på sina patienter istället. 

Fakta Visiba Care
Visiba Care lanserades 2014 och är idag Nordens ledande plattform för digitala vårdbesök. Plattformen används av över hälften av Sveriges regioner, på över 1 500 mottagningar och inom en stor bredd av vårdverksamheter, både inom hemsjukvård, primärvård och specialistvård. Visiba Care har stor erfarenhet av att hjälpa vårdgivare att komma igång och framgångsrikt införa digitala vårdmöten.
Läs mer på www.visibacare.com 

Mer från Visiba Care

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visiba Care och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?