Wiforg genomför företrädesemission om max 20,7 miljoner

First North-bolaget Wifog har beslutat om en företrädesemission av aktier om cirka högst 20,7 miljoner kronor före emissionskostnader.

Styrelsen har vidare beslutat om en överteckningsemission om högst cirka 6,4 miljoner kronor som kan påkallas för det fall företrädesemissionen blir övertecknad.

Likviden från emissionen är i huvudsak avsedd för att säkra rörelsekapitalbehovet samt återbetalning av lån.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren är att en (1) befintlig aktie berättigar till teckning av en (1) ny aktie till en teckningskurs om 0:08 kronor per aktie. Teckningsperioden löper under perioden 30 januari - 13 februari 2019. 

Företrädesemissionen är säkerställd till 88 procent genom teckningsåtaganden om cirka 9,2 miljoner kronor, motsvarande 44,5 procent av företrädesemissionen samt garantiåtaganden om cirka 9 miljoner kronor, motsvarande 43,5 procent av företrädesemissionen. 

Om överteckningsoptionen utnyttjas till fullo innebär det en maximal utspädning om 56,7 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?