1515
Annons

WHO: Kina vägrade dela viktig information

WHO:s resa till Kina gav inga revolutionerade svar om coronavirusets ursprung och många frågetecken kvarstår. Experterna som var på plats i Wuhan säger nu att de kinesiska forskarna inte alltid var så samarbetsvilliga.

WHO-experterna Peter Ben Embarek och Dominic Dwyer.
WHO-experterna Peter Ben Embarek och Dominic Dwyer.Foto:Ng Han Guan

Världshälsoorganisationen WHO reste till Kina för att försöka få svar på hur coronaviruset uppkommit. Förväntningarna var dock lågt ställda på förhand och experterna åkte mycket riktigt därifrån utan några tydliga svar.

Väl hemma uppger flera av WHO:s experter att det inte var helt lätt att få ta del av viktig information, bland annat när det gäller rådata från tidiga smittofall.

”Vi frågade efter det ett flertal gånger och de gav oss lite av det, men inte nog för att göra den typen av analys som man skulle behöva göra”, säger en av WHO-experterna, Dominic Dwyer, till tidningen The New York Times.

Enligt Dwyer bad WHO-gruppen om data från 174 patienter som smittats i Wuhan i december 2019, men fick i stället bara en sammanfattning.

Expertgruppen anlände till Kina den 14 januari efter många om och men. WHO hade länge försökt att få fri tillgång till viktiga platser i Wuhan i hopp om att hitta svar på virusets ursprung. Covid-19 upptäcktes för första gången i staden i december 2019.

Gruppen besökte bland annat Huananmarknaden där covid-19 tros ha förts över från djur till människa och även det laboratorium som USA under ex-presidenten Donald Trump hävdade var platsen för virusets ursprung.

Enligt WHO är teorin om att en läcka från laboratoriet orsakat utbrottet dock inte sannolik.

Flera av experterna som fanns med på besöket uppger att Kina bland annat uppmanat WHO att titta på om viruset kommit till Kina utifrån, skriver The New York Times.

”Under hela resan var min uppfattning att det var väldigt geopolitiskt”, säger den danska experten Thea Kølsen Fischer till tidningen.

”Alla vet hur mycket press det är på Kina att vara öppen när det gäller en utredning och också hur mycket skuld det här kan innebära.”

En sammanfattning av vad WHO-gruppen kommit fram till under resan kan komma att släppas nästa vecka.

Även om experterna fick en hel del material kring viruset anser man att det fortfarande finns för lite information att ta av för att kunna svara på de viktigaste frågorna.


Innehåll från Prostatype GenomicsAnnons

Gentest och AI ger bättre beslutsunderlag vid prostatacancer

Varje år får ungefär 1,3 miljoner män jorden runt diagnosen Prostatacancer, i Sverige drabbas årligen ca 10.000 män. Hittills har det saknats exakta metoder för att avgöra hur farlig cancern är och hur den bäst behandlas. Prostatype är ett nytt genetiskt test som använder artificiell intelligens för att bättre bedöma vilken behandling som passar den enskilda patienten.

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen hos män i västvärlden och en växande sjukdom i många länder. I de fall initiala tester visar på att patienten har en mindre aggressiv cancer räcker det ofta med regelbundna kontroller. Tumören finns där, men utvecklas så långsamt att den inte kommer att påverka patientens livskvalitet i någon större utsträckning under dennes livstid. De patienter som lider av ett mer aggressivt sjukdomsförlopp får ofta behandling i form av operation eller strålning, med tillhörande biverkningar och kraftigt sänkt livskvalitet.

Gentestet Prostatype finns tillgängligt för patienter och läkare, läs mer här.  

– Svårigheten idag är att välja rätt behandling för alla de som ligger i gråzonen. Ungefär 70 procent av alla patienter ligger i låg- och mellanrisksegmentet, och där kan testet Prostatype ge en objektiv bedömning av hur aggressiv cancern är, och därmed ett individanpassat beslutsunderlag avseende vilken behandling som ska väljas, säger Fredrik Persson, VD på Prostatype Genomics.

Prostatype är ett marknadsgodkänt gentest som identifierar patientens genetiska fingeravtryck genom att via vävnadsprov mäta information från cancerstamcellens gener. Resultatet ger en unik bild av hur aggressiv cancern är vilket minskar risken för över- eller underbehandling. Externa valideringar visar att Prostatype omklassificerar cancerns aggressivitet i hela 35 procent av alla granskade sjukdomsfall.

Prostatype Genomics noterades i November 2020 på Nasdaq First North Growth Market, och marknadsför idag testet i Norden och på ett antal nyckelmarknader i Europa.

 – Under första halvåret 2022 kommer vi att intensifiera marknadsbearbetningen i Storbritannien, Tyskland, Spanien och Italien. Vi har nu också kommit en bra bit på vägen med att förbereda vår kommande lansering i USA. Den affärsmodell vi erbjuder är mycket lönsam för både Prostatype Genomics och våra samarbetspartners, men också för vården som helhet då besparingarna för minskad överbehandling är avsevärda, det är en verklig win-win, avslutar Fredrik Persson.

Läs mer om varför Prostatype Genomics är ett spännade företag att investera i här. 

Om Prostatype Genomics  
Prostatype Genomics grundades 2007 och har utvecklat Prostatype, en färdig gentestprodukt som finns tillgänglig för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics AB. Prostatype Genomics är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn PROGEN.

Lär dig mer om Prostatacancer hos Cancerfonden.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Prostatype Genomics och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?